Λαμία: Ξεκινούν απολυμάνσεις σε όλα τα Δημοτικά κτίρια - Η έκκληση του Δημάρχου Λαμιέων

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 14 Μαρτίου 2020 07:40 Λαμία: Ξεκινούν απολυμάνσεις σε όλα τα Δημοτικά κτίρια - Η έκκληση του Δημάρχου Λαμιέων

Πρόσθετα μέτρα του Δήμου Λαμιέων για την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοϊού…

Στη μάχη της μη διάδοσης του κορωνοϊού ο Δήμος Λαμιέων και ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, προχωρούν στην ανακοίνωση πρόσθετων μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας, απέναντι στην πανδημία που πλήττει όλον τον κόσμο.

Στο πλαίσιο των νέων ενεργειών ξεκινούν άμεσα απολυμάνσεις σε όλα τα δημοτικά κτίρια προκειμένου μέχρι τη Δευτέρα που θα επαναλειτουργήσουν να είναι απολύτως καθαρά, ενώ θα ισχύσουν και πρόσθετα μέτρα που θα αφορούν την εξυπηρέτηση των πολιτών δια ζώσης και ηλεκτρονικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμαρχος Θύμιος Καραΐσκος έχει έρθει σε επαφή και με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας Θανάση Μακρυγιάννη, έτσι ώστε ο Δήμος να προχωρήσει σε απολύμανση και στο κτίριο των Δικαστηρίων, ενώ ανάλογη πρωτοβουλία έχει λάβει και για το Αστυνομικό Μέγαρο στη Λαμία.

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του Δήμου Λαμιέων και τη δήλωση του δημάρχου Θύμιου Καραΐσκου:

«Ο Δήμος Λαμιέων αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα της τρέχουσας συγκυρίας, καλείται να σηκώσει  ένα δυσανάλογο φορτίο και να συμβάλλει με κάθε τρόπο στην εθνική προσπάθεια πρόληψης της διάδοσης του κορονοϊού .

Από την πρώτη στιγμή πήρε και παίρνει μέτρα, σύμφωνα με τις υποδείξεις των επιστημόνων και τις κατευθύνσεις του αρμόδιου υπουργείου.

Μετά την ολοκλήρωση των συσκέψεων, εξειδικεύει τα μέτρα και επικεντρώνεται στην πρόληψη. Μετά την ολοκλήρωση των ειδικών διαδικασιών και μετά από συσκέψεις και αναδιάταξη των προτεραιοτήτων του Δήμου για αυτή την περίοδο, από σήμερα κλείνουν όλοι οι δημοτικοί χώροι συνάθροισης κοινού και λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα προστασίας στις δημοτικές υπηρεσίες.

Αναδιοργανώνεται σε επίπεδο ετοιμότητας η διοικητική δομή του δήμου και ιδιαίτερα οι προνοιακές του υπηρεσίες και δομές, έτσι ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί σε κάθε πιθανή πρόκληση.

Ο Δήμαρχος Λαμίας Θύμιος Καραΐσκος, μετά την ολοκλήρωση του σχεδιασμού, έκανε  την ακόλουθη δήλωση:

''……. Συντεταγμένα και χωρίς πανικό, προσπαθούμε να δώσουμε τη μάχη και να περιορίσουμε την πιθανότητα εξάπλωσης του κορονοϊού. Σε όσα μας αναλογούν,  πήραμε και παίρνουμε όλα τα μέτρα που ενδείκνυνται, σύμφωνα με τις επιστημονικές οδηγίες και κατευθύνσεις.

Από σήμερα το μεσημέρι και μέχρι τη Δευτέρα, προληπτικά και να το σημειώσω, μόνο για λόγους πρόληψης, θα γίνει απολύμανση σε όλα τα δημοτικά κτίρια.

Από τη Δευτέρα το πρωί,  που θα επαναλειτουργήσουν οι δημοτικές υπηρεσίες θα υπάρχει έλεγχος στην κίνηση των ανθρώπων, λαμβάνοντας τα αναγκαία μέτρα στις εισόδους. Είμαστε υποχρεωμένοι να θωρακίσουμε τη λειτουργία του Δήμου και να προστατεύσουμε την υγεία των εργαζομένων, αλλά και των πολιτών που προσέρχονται. Η λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου πρέπει να διασφαλιστεί.

Από σήμερα παίρνουμε την ευθύνη να κλείσουμε όλους τους  δημοτικούς χώρους συνάθροισης κοινού (Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος», Λαογραφικό Μουσείο Λαμίας, Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λαμιέων και όλοι οι αθλητικοί χώροι,) σαν συνέχεια των αποφάσεων που λήφθηκαν τις προηγούμενες μέρες. Είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε προληπτικά σε κάθε μέτρο που θα βοηθούσε στην αποτροπή της εξάπλωσης.

Ο Δήμος μας με το δυναμικό του είναι έτοιμος να βοηθήσει τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.  Από τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί τηλεφωνική γραμμή στην οποία οι πολίτες θα μπορούν να επικοινωνούν για κάθε θέμα.  Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά μοναχικά άτομα που ανήκουν στις ευαίσθητες ομάδες, είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε σε ό,τι χρειαστούν. Απευθύνω έκκληση σε όλους τους πολίτες του Δήμου, αν γνωρίζουν τέτοια περιστατικά και άτομα που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην καθημερινότητά τους, να μας ενημερώσουν, έτσι ώστε ο Δήμος με τις υπηρεσίες του που βρίσκονται σε ετοιμότητα να τους βοηθήσει να αποφύγουν τις μετακινήσεις.

Ο Δήμος Λαμιέων ανακοινώνει τη δημιουργία διαδικτυακής εφαρμογής ενημέρωσης για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον κορονοϊού. Κάθε δημότης της Λαμίας, θα μπορεί μέσω της ιστοσελίδας www.lamia.gr να δηλώνει την ηλεκτρονική του διεύθυνση και να λαμβάνει στο προσωπικό του mail, ειδοποιήσεις που αφορούν σε προληπτικά μέτρα προστασίας από τον ιό.

Ξέρουμε ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας.

Θα ήθελα να απευθύνω μία έκκληση  καθώς απέναντι στις εξελίξεις υπάρχει και η προσωπική ευθύνη του καθενός. Ζητάμε από τον καθένα μας υπευθυνότητα απέναντι στη δημόσια υγεία. Είναι υποχρέωσή μας να συμβάλλουμε στον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού σύμφωνα με τις επιστημονικές κατευθύνσεις.

Απευθύνω μια προσωπική έκκληση στους επαγγελματίες, να σεβαστούν τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί .

 Απευθύνω έκκληση στους επαγγελματίες εστίασης να πάρουν μέτρα, έτσι ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ των πελατών τους . Είναι προσωπική ευθύνη απέναντι στην πόλη και τους πολίτες.

Απευθύνω έκκληση στους πολίτες, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το θέμα των απορριμμάτων. Λόγω των διαμορφωμένων συνθηκών ο Δήμος εργάζεται με μειωμένο προσωπικό και προσπαθεί να ανταποκριθεί. Παρακαλώ πολύ να διευκολύνετε το έργο μας.

Απευθύνω προσωπική έκκληση σε όλους τους εκπροσώπους των συλλόγων και των φορέων που διατηρούν παιδικά ή εφηβικά τμήματα για διάφορες δραστηριότητες, να αναστείλουν τη λειτουργία τους, έτσι ώστε να μη δημιουργούνται συνθήκες συσσώρευσης ατόμων μέσα σε μικρούς χώρους.

Απευθύνω έκκληση σε όλους τους εκπροσώπους των φορέων που έχουν προγραμματίσει διάφορες εκδηλώσεις να προχωρήσουν άμεσα στην αναστολή τους.  Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να τηρούμε όλοι μας τις κατευθύνσεις των επιστημονικών ομάδων, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα.

Ως δημοτική αρχή είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε συντεταγμένα σε αυτή τη δοκιμασία για τους ανθρώπους και το Δήμο μας. Η προσωπική μας στάση απέναντι στα γεγονότα είναι το «μεγάλο κλειδί». Ο σεβασμός σε μια νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται και όσο διαρκεί, αυτή είναι το μέτρο της υπευθυνότητας μας.

Ο Δήμος μας, οι  δημοτικές μας υπηρεσίες είναι έτοιμες να βοηθήσουν σε ό,τι χρειαστεί. Απ' αυτή την διαμορφωμένη πραγματικότητα πρέπει να βγούμε νικητές. Δεν έχουμε δικαίωμα να παίζουμε πλέον με τη ζωή των γονιών μας και των διπλανών μας''»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση