Λαμία: Εκστρατεία ενημέρωσης από το Δήμο στην αγορά για τον κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 14 Μαρτίου 2020 07:25 Λαμία: Εκστρατεία ενημέρωσης από το Δήμο στην αγορά για τον κορωνοϊό

Έκκληση από το Δήμαρχο Λαμιέων Θύμιο Καραΐσκο στους επαγγελματίες της εστίασης αλλά και στους πολίτες να πάρουν τα μέτρα που επιβάλλουν οι συνθήκες.

Στα καταστήματα εστίασης και όχι μόνο βρέθηκε σήμερα ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Φώσκολος, συνοδευόμενος από άτομα της Δημοτικής Αστυνομίας, τα οποία δεν φορούσαν στολή, για να ενημερώσουν τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για την σοβαρότητα της κατάστασης και τα μέτρα τα οποία πρέπει να ληφθούν, έτσι ώστε να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Η έκκληση του Δημάρχου Λαμιέων:

Στη μάχη της μη διάδοσης του κορωνοϊού ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, ανακοίνωσε πρόσθετα μέτρα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, ξεκινώντας άμεσα απολύμανση σε όλα τα δημοτικά κτίρια, ενώ έκανε και έκκληση προς όλους για υπευθυνότητα απέναντι στη σοβαρότητα της κατάστασης (δείτε εδώ).

«Απευθύνω έκκληση στους επαγγελματίες εστίασης να πάρουν μέτρα, έτσι ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ των πελατών τους . Είναι προσωπική ευθύνη απέναντι στην πόλη και τους πολίτες. Απευθύνω προσωπική έκκληση σε όλους τους εκπροσώπους των συλλόγων και των φορέων που διατηρούν παιδικά ή εφηβικά τμήματα για διάφορες δραστηριότητες, να αναστείλουν τη λειτουργία τους, έτσι ώστε να μη δημιουργούνται συνθήκες συσσώρευσης ατόμων μέσα σε μικρούς χώρους....»

«Ο Δήμος μας συνεχίζει τις πρωτοβουλίες ενημέρωσης και πρόληψης για την προστασία της υγείας όλων των δημοτών και βέβαια των εργαζομένων και των πελατών των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Προς το σκοπό αυτό διανέμουμε έντυπες οδηγίες επισημαίνοντας την σοβαρότητα της κατάστασης και την ανάγκη να διασφαλισθεί το υπέρτατο αγαθό της δημόσιας υγείας. Συναντήσαμε κατανόηση, συναίσθηση του κινδύνου και ενότητα στον κοινό σκοπό. Συνεχίζουμε με ενημέρωση, υπευθυνότητα, προστασία....», είπε στο LamiaReport ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Φώσκολος, τον οποίο συναντήσαμε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που έκανε στους καταστηματάρχες στο κέντρο της πόλης.

Δείτε εικόνες από την ενημέρωση που έκανε το πρωί της Παρασκευής το κλιμάκιο του Δήμου Λαμιέων:

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση