Κανονικά η ορκωμοσία του νέου μόνιμου ειδικού εκπαιδευτικού & βοηθητικού προσωπικού

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020 18:52 Κανονικά η ορκωμοσία του νέου μόνιμου ειδικού εκπαιδευτικού & βοηθητικού προσωπικού

Το μεσημέρι της Παρασκευής (13/3) πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του αν. Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, Κωνσταντίνου Δημητρακάκη, η ορκωμοσία 11 (από τους 1040 πανελλαδικά) εκπαιδευτικών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού.

Συγκεκριμένα, οι ειδικότητες των εκπαιδευτικών που διορίστηκαν, έχουν ως ακολούθως:

3 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ 23, Ψυχολόγοι.

2 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ 21, Λογοθεραπευτές

1 εκπαιδευτικός, κλάδου ΠΕ 87.08, Φυσικοθεραπευτής

1 εκπαιδευτικός, κλάδου ΠΕ 25, Νοσηλευτής

1 εκπαιδευτικός, κλάδου ΠΕ 30, Κοινωνικός λειτουργός και

3 εκπαιδευτικοί, κλάδου ΔΕ 01, Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό.

Το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό, (ΕΕΠ), αφορά ειδικότητες λογοθεραπευτών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, σχολικών νοσηλευτών, φυσικοθεραπευτών, εργασιοθεραπευτών και εργοθεραπευτών. Το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό, (ΕΒΠ), υποστηρίζει τους μαθητές - μεταξύ άλλων - σε θέματα καθημερινής διαβίωσης, αυτοεξυπηρέτησης, προσωπικής υγιεινής και φροντίδας, αγωγής τουαλέτας, σίτισης, ένδυσης, κινητικότητας και σε άλλα θέματα ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες των μαθητών.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρακάκη «η σημερινή μέρα αποτελεί μία ξεχωριστή ημέρα για την ειδική αγωγή και την εκπαίδευση γενικότερα, καθώς είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιούνται από το Υπουργείο Παιδείας, μέσω ΑΣΕΠ, μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής. Το Υπουργείο Παιδείας, μέσα από την πρωτοβουλία αυτή, στηρίζει έμπρακτα το κρίσιμο πεδίο της δημόσιας εκπαίδευσης και ιδιαίτερα, την ειδική αγωγή, τους μαθητές και τις οικογένειές τους, το Ειδικό σχολείο ως ιδιαίτερη σχολική μονάδα αλλά και τους λειτουργούς της. Μια τέτοια κίνηση, στις εξαιρετικές καταστάσεις που ως χώρα διάγουμε, αποτελεί, κατά την άποψή μας, απτή απόδειξη κοινωνικής ευθύνης ευαισθησίας, συνέπειας, στοιχεία που υπηρετούν τον βασικό στόχο της εκπαίδευσης για μια καλύτερη και δίκαιη κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς για μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στην ενταξιακή εκπαίδευση. Θερμά συγχαρητήρια στο Υπουργείο Παιδείας που έκανε πράξη μια τέτοια υπόσχεση».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση