Λαμία: Αρνητικά και τα δύο δείγματα για κορονοϊό - Κανένα κρούσμα στο νομό

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 14 Μαρτίου 2020 07:50 Λαμία: Αρνητικά και τα δύο δείγματα για κορονοϊό - Κανένα κρούσμα στο νομό

Νεοσύλλεκτος στρατιώτης και γιατρός από Κέντρο Υγείας οι δύο τελευταίες προς εξέταση περιπτώσεις, που βγήκαν αρνητικές - Παρά τις έντονες φημολογίες δεν υπάρχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα στο νόμο Φθιώτιδας.

Αρνητικά στον νέο κορωνοϊό ήταν και τα δύο τελευταία δείγματα που εστάλησαν  από το Νοσοκομείο Λαμίας στο εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Τόσο ο νεοσύλλεκτος στρατιώτης που παρουσιάστηκε στην αρχή της εβδομάδας στο ΚΕΥΠ, όσο και ο γιατρός από Κέντρο Υγείας της Φθιώτιδας, αποδείχτηκε ότι δεν έχουν προσλβηθεί από τον covid-19.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο νεαρός στρατιώτης ήταν σήμερα απύρετος όμως είχε συμπτώματα που προκαλεί ο covid-19 και το γεγονός ότι προέρχεται από την πληττόμενη Ηλεία, κινητοποίησε όλους τους εμπλεκόμενους.

Τελικά το βράδυ της Παρασκευής (13/3) το εργαστήριο του ΠΓΝ Λάρισας ανακοίνωσε ότι είναι αρνητικό το δείγμα του, όπως και αυτό του γιατρού.

Πρέπει να τονίσουμε ότι παρά τις έντονες φημολογίες - είναι δεκάδες τα μηνύματα και τα τηλέφωνα που δεχόμαστε - στη Φθιώτιδα δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή επίσημα κανένα "ύποπτο" κρούσμα και φυσικά κανένα επιβεβαιωμένο για τον νέο κορωνοϊό.

Συνολικά 18 αρνητικά αποτελέσματα

Τα σημερινά αποτελέσματα που ανακοίνωσε το ειδικό εργαστήριο ελέγχου του ΠΓΝ Λάρισας, για τον νέο κορωνοϊό covid-19, ήταν 18 συνολικά και ευτυχώς ήταν όλα αρνητικά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport τα δείγματα που εξετάστηκαν ήταν:

10 από τη Λάρισα (7 από το ΠΓΝ και 3 από το ΓΝ)
2 από τη Λαμία
2 από τη Λιβαδειά
2 από τα Τρίκαλα
2 από το Βόλο
 
Με τη λειτουργία του Εργαστηρίου στο ΠΓΝ Λάρισας η ανίχνευση του κορονοϊού γίνεται πιο εύκολη εντός της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, αλλά κυρίως πιο γρήγορη, ενώ αντίστοιχα, έχει μειωθεί ο χρόνος παραμονής των «ύποπτων» κρουσμάτων στο Νοσοκομείο Αναφοράς με ότι αυτό συνεπάγεται για την καλύτερη αντιμετώπιση του ιού και τη διασπορά του.


Τρία ακόμη αρνητικά από τη Στερεά

Τέλος να σημειώσουμε ότι είχαμε την εξέταση τριών ακόμη ύποπτων κρουσμάτων από νοσοκομεία της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Το ένα αφορούσε έναν 68χρονο Αμερικανό πολίτη, που ήταν εκδρομή στους Δελφούς και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο της Άμφισσας. Τα άλλα δυο ήταν από το νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Τα δείγματα εστάλησαν στο Εργαστήριο Αναφοράς του Ινστιτούτου Παστέρ και ευτυχώς οι απαντήσεις ήταν αρνητικές και για τις τρεις περιπτώσεις.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση