Π.Υ. Φθιώτιδας: Πως θα εξυπηρετούνται οι πολίτες από τα Γραφεία Πυρασφάλειας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 14 Μαρτίου 2020 17:57 Π.Υ. Φθιώτιδας: Πως θα εξυπηρετούνται οι πολίτες από τα Γραφεία Πυρασφάλειας

Μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊο COVID-19 κατά την διάρκεια υποδοχής και εξυπηρέτησης των πολιτών από τα Γραφεία Πυρασφάλειας των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, μέχρι και 27-03-2020 με δυνατότητα αναπροσαρμογής, αν απαιτηθεί, ανακοίνωσε ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Φθιώτιδας, Πύραρχος Ανδρέας Μωράτης.

Ειδικότερα ισχύει:

1. Τροποποίηση ωραρίου υποδοχής και εξυπηρέτησης πολιτών στα Γραφεία Πυρασφάλειας των Π.Υ. ως εξής:

α. Το ωράριο εισόδου του κοινού στα Γραφεία Πρωτοκόλλου καθορίζεται κάθε εργάσιμη ημέρα από 09:00-12:00.

β. Αναστέλλεται η είσοδος του κοινού στα Γραφεία Ελεγκτών Πυρασφάλειας.

2. Στο ως άνω χρονικό διάστημα αναστέλλονται όλοι οι τακτικοί (προγραμματισμένοι), έκτακτοι έλεγχοι, καθώς και η διαχείριση καταγγελιών των οργάνων ελέγχου του Πυροσβεστικού Σώματος αναφορικά με τον έλεγχο εφαρμογής της ισχύουσας νομοθεσίας πυροπροστασίας.

Κατά την υποδοχή και εξυπηρέτηση των πολιτών, άπαντες θα πρέπει:

• Να τηρούν αυστηρά τα μέτρα ατομικής υγιεινής. καθώς η προσεχτική υγιεινή των χεριών αποτελεί την πρώτη γραμμή Άμυνας κατά των λοιμώξεων. Τα χέρια θα πρέπει να πλένονται συχνά με σαπούνι και νερό, ειδικά μετά από βήχα ή φτάρνισμα, ή να γίνεται χρήση αλκοολούχου αντισηπτικού και να αποφεύγεται η επαφή με τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα, καθώς με αυτόν τον τρόπο μπορεί να μεταδοθεί ο Ιός.

• Να εφαρμοζόμουν τα μέτρα αναπνευστικής υγιεινής προς αποφυγή της μετάδοσης μέσω σταγονιδίων: π.χ. να καλύπτουν τη μύτη και το στόμα με ένα χαρτομάντιλο όταν βήχουν ή φταρνίζονται.

• Σε περίπτωση που παρουσιάζουν συμπτωματολογία (πυρετό, βήχα ή δυσκολία στην αναπνοή) , ή σε περίπτωση επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα να επικοινωνήσετε με τον Ε.Ο.Δ.Υ.. Ιδιαίτερη μέριμνα θα πρέπει να επιδεικνύουν οι εργαζόμενοι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ήτοι τα άτομα με σοβαρά χρόνια νοσήματα (καρδιαγγειακά νοσήματα. νοσήματα του αναπνευστικού , σακχαρώδη διαβήτη) και όσοι τελούν σε ανοσοκαταστολή.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση