Πως θα λειτουργήσουν οι Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020 23:38 Πως θα λειτουργήσουν οι Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς

Παροχή εργασίας εξ αποστάσεως και ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των πολιτών όπου είναι δυνατό…

Ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας- Στ. Ελλάδας, Νικόλαος Ντίτορας στο πλαίσιο λήψης έκτακτων μέτρων για την πρόληψη και προστασία του πληθυσμού από την εξάπλωση του κορονοϊού COVID-19, και λαμβάνοντας υπόψη τις συστάσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, συγκάλεσε σύσκεψη με τους τρεις Γενικούς Δ/ντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και αποφασιστήκαν τα παρακάτω:

Καταρχήν συνιστά στις υπηρεσίες να λάβουν υπόψη και να ακολουθήσουν τις οδηγίες της πολιτείας όσον αφορά τα  επείγοντα μέτρα πρόληψης .

 Με ευθύνη του Προϊσταμένου της κάθε Υπηρεσίας θα προσδιοριστεί ο αριθμός των υπαλλήλων που πρέπει να παρίσταται καθημερινά στα γραφεία της Υπηρεσίας με εκ περιτροπής εργασία.  Σε αυτή την περίπτωση, οι Προϊστάμενοι σε συνεργασία με την Δ/νση Πληροφορικής και Επικοινωνιών επιδιώκουν την εξασφάλιση, ανάλογα με τη φύση του αντικειμένου της Υπηρεσίας, την εξ αποστάσεως παροχή εργασίας με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων  λαμβάνοντας υπόψη τη σύνθεση του υπαλληλικού προσωπικού, συνεκτιμώντας εκ παραλλήλου τυχόν περιπτώσεις ευπαθών ομάδων και αδειών ειδικού σκοπού, με σκοπό  την απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας.

Παρακαλούνται οι πολίτες να επισκέπτονται τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στ. Ελλάδας,  μόνο για υποθέσεις/ζητήματα απολύτου ανάγκης.

Η συναλλαγή με τους πολίτες θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου(email) και τηλεμοιοτυπίας (fax) όπου αυτό είναι εφικτό.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας, https://www.apdthest.gov.gr, για όλα τα τηλέφωνα και e-mail επικοινωνίας με τις διοικητικές δομές του φορέα μας στη Θεσσαλία και Στ. Ελλάδα.

Σε επείγουσες υποθέσεις και δη όπου απαιτείται η φυσική παρουσία του πολίτη μπορεί να γίνεται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την Υπηρεσία για τον χρόνο και τρόπο εξυπηρέτησης του. Οι προϊστάμενοι των Υπηρεσιών θα καθορίσουν τον τρόπο παραλαβής των δικαιολογητικών για τις υποθέσεις αρμοδιότητάς και θα προβούν σε ανάρτηση σχετικής ανακοίνωσης στην είσοδο των υπηρεσιών τους για την άμεση ενημέρωση του κοινού.

Η προσέλευση των πολιτών (και μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις ) στις Υπηρεσίες θα γίνεται τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και με κατάλογο εισερχομένων.

Καλούμαστε με ψυχραιμία, σύνεση και προσοχή να συμβάλλουμε στην ανάσχεση της επιδημικής εξάπλωσης  του κορωνοϊού ευελπιστώντας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση