Αναζητείται κι άλλος κρατούμενος των Φυλακών Δομοκού

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020 10:19 Αναζητείται κι άλλος κρατούμενος των Φυλακών Δομοκού

Έλληνας έμπορος ναρκωτικών και η νέα περίπτωση…

Δεύτερη αναγγελία αναζητήσεων κρατουμένου που δεν επέστρεψε στο Κατάστημα Κράτησης Δομοκού, γνωστοποίησε η Ελληνική Αστυνομίας.

Μετά τον Αλβανό έμπορο ναρκωτικών που δεν επέστρεψε στο κελί του το μεσημέρι της Τρίτης (17/3), οι Αρχές αναζητούν και έναν Έλληνα που δεν επέστρεψε στις Φυλακές την επόμενη ημέρα.

Και ο δεύτερος «φυγάς» εκτίει ποινή κάθειρξης για κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών κατ’ εξακολούθηση, αλλά και για κλοπή και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Όπως σημειώσαμε και στην προηγούμενη υπόθεση, μας κάνει εντύπωση που εξακολουθούν και δίνονται άδειες, ωστόσο όσες από αυτές δόθηκαν πριν τα αυστηρά μέτρα κατά της διάδοσης του κορωνοϊού, ίσως θα έπρεπε να παραταθούν και οι κρατούμενοι να τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό προκειμένου να μην «κουβαλήσουν» εντός των τειχών ακόμη και το φόβο ύπαρξης του covid-19. Άλλωστε για να κάνουν χρήση άδειας έχουν κριθεί ακίνδυνοι για την κοινωνία και ο περαιτέρω εγκλεισμός τους ανάγεται στην ικανοποίηση του περί δικαίου αισθήματος αντίστοιχα του μεγέθους της τιμωρίας που τους επιβλήθηκε για το παράπτωμά τους.

Από την άλλη δε θα θέλαμε να σκεφτούμε καν ότι ο νέος κορωνοϊός θα μπορούσε να εισχωρήσει σε έναν υπερφορτωμένο χώρο, όπως είναι όλα τα Καταστήματα Κράτησης της χώρας, μετατρέποντάς τα σε υγειονομικές βόμβες.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση