Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορωνοϊός: Αρνητικό ένα ακόμη δείγμα από το Νοσοκομείο Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020 18:52 Κορωνοϊός: Αρνητικό ένα ακόμη δείγμα από το Νοσοκομείο Λαμίας

Αναμένονται οι απαντήσεις για δύο γιατρούς του Νοσοκομείου Λαμίας και μίας γυναίκας από περιοχή του Δομοκού. Το σημαντικό είναι ότι παραμένει χωρίς επιβεβαιωμένο κρούσμα η Φθιώτιδα.

Μάχη με το χρόνο δίνουν στο Νοσοκομείο Λαμίας προκειμένου να βρεθούν όσο το δυνατόν πιο προετοιμασμένοι σε ενδεχόμενη έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού.

Όσο δεν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Φθιώτιδα, δίνεται χρόνος στις Υπηρεσίες να προετοιμαστούν καλύτερα, ενώ με σύμμαχο τον καιρό θα μικρύνει σημαντικά και ο αριθμός των υπόλοιπων ασθενών.

Την ίδια ώρα, αρνητικό ήρθε ένα ακόμη δείγμα για κορωνοϊό, που αντιστοιχεί σε γυναίκα που νοσηλεύεται εδώ και 15 ημέρες σε Κλινική του Νοσοκομείου και παρουσίασε συμπτώματα πνευμονίας κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της.

Στο Ινστιτούτο Παστέρ υπάρχουν ακόμη τρία δείγματα από το Νοσοκομείο Λαμίας εκ των οποίων τα δύο αφορούν ιατρικό προσωπικό και το τελευταίο γυναίκα από την περιοχή του Δομοκού. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι η Φθιώτιδα και γενικότερα η Στερεά δεν έχουν κρούσματα κορωνοϊού με εξαίρεση τον 48χρονο από τον Άγιο Ιστιαίας.

Αξίζει πάντως να αναφέρουμε ότι σε κάποια από τα περιστατικά που εξετάστηκαν, δόθηκαν από τον ΕΟΔΥ αυστηρές οδηγίες για να περιοριστούν στο σπίτι τους, ενώ σε μία περίπτωση θα γίνει επανεξέταση του δείγματος. Γενικότερα η κουβέντα σε όλη τη χώρα έχει ανοίξει σχετικά με τον αριθμό των τεστ που γίνονται ημερησίως και την ανάγκη να αυξηθούν, όπως είναι ανάγκη να αυξηθεί και ο αριθμός των εργαστηρίων. Μάλιστα σε αυτή τη συζήτηση είναι και το Νοσοκομείο Λαμίας που έχει την τεχνολογική υποδομή να υποστηρίξει τη διεξαγωγή τεστ για τον νέο κορωνοϊό.