Δήμος Μακρακώμης: Νέα τηλεφωνική γραμμή για το «Βοήθεια στο Σπίτι»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020 17:43 Δήμος Μακρακώμης: Νέα τηλεφωνική γραμμή για το «Βοήθεια στο Σπίτι»

Καθημερινά η καταγραφή των αιτημάτων στο ισόγειο του Παλαιού Δημαρχείου…

Ενισχύει το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" ο Δήμος Μακρακώμηςπροκειμένου να εξυπηρετηθούν ευπαθείς ομάδες, άποροι, κοινωνικά και οικονομικά αδύναμοι πολίτες και από την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020,  στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων για την προστασία του κοινωνικού συνόλου από τη διάδοση του ιού COVID-19.

Ειδικότερα, η "Βοήθεια στο Σπίτι" του Δήμου αναλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας σε άτομα που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από το σπίτι τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν, άτομα ΑμεΑ χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον και χρόνιοι πάσχοντες από νοσήματα που απειλούνται από τον κορωνοϊό (καρδιοπαθείς, πνευμονοπαθείς, διαβητικοί, ανοσοκατασταλμένοι).

Στόχος είναι η εξασφάλιση της πρόσβασής τους στα βασικά αγαθά που αφορούν την διατροφή και την υγεία τους, με τον συντονισμό των εμπλεκόμενων δημόσιων και ιδιωτικών φορέων. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Βοήθειας στο σπίτι θα αξιολογούν κάθε αίτημα και θα δίνουν λύσεις σε θέματα, όπως π.χ. παράδοση φαρμάκων, τροφίμων, ζητήματα άμεσης διεκπεραίωσης με δημοτικές υπηρεσίες κ.α.

Η καταγραφή των αιτημάτων και των αναγκών θα γίνεται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8:00 έως 16:00, στο Ισόγειο του Παλαιού Δημαρχείου και στα τηλέφωνα: 22363-50228, fax 22363 50229, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Τις απογευματινές ώρες και το Σαββατοκύριακο θα μπορούν να απευθύνονται στον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γεώργιο Κουτσολέλο στο τηλέφωνο 6975905099.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση