Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νοσοκομείο Λαμίας: Αρνητικά όλα τα τελευταία δείγματα για κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020 10:51 Νοσοκομείο Λαμίας: Αρνητικά όλα τα τελευταία δείγματα για κορωνοϊό

Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε «ύποπτα» περιστατικά…

Ευχάριστα ήταν για μία ακόμη φορά τα νέα από το Ινστιτούτο Παστέρ στα δείγματα που εστάλησαν από το Νοσοκομείο Λαμίας για ανίχνευση κορωνοϊού.

Συνολικά πέντε ήταν οι απαντήσεις τις τελευταίες ώρες σε ισάριθμα δείγματα που εστάλησαν, όλες τους αρνητικές, διατηρώντας στο «μηδέν» τα κρούσματα για την περιοχή της Φθιώτιδας. Ανάμεσα σε αυτές και των δύο γιατρών του Νοσοκομείου Λαμίας.

Η μάχη κατά του κορωνοϊού ωστόσο δεν τελειώνει εδώ και η ανίχνευση πιθανών κρουσμάτων συνεχίζεται με άλλες τρεις περιπτώσεις να στέλνονται προς εξέταση. Στην πιο σοβαρή από αυτές, ενός 85χρονου Λαμιώτη ο οποίος είναι ανοσοκατεσταλμένος από άλλα θέματα υγείας και το βράδυ της Πέμπτης (19/3) παρουσίασε έντονη δύσπνοια. Διασωληνώθηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας και θα διακομιστεί στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού της Λάρισας.

Την ίδια ώρα πραγματοποιούνται εργασίες για την ξεχωριστή τοποθέτηση του σύγχρονου εργαστηριακού μηχανήματος που μπορεί να πραγματοποιεί τεστ για τον νέο κορωνοϊό COVID-19.

Στις κρίσιμες αυτές ώρες παραμένει ως αποτελεσματικότερο μέσο κατά της διάδοσης του νέου κορωνοϊού, η παραμονή στο σπίτι όλων μας. Σε περίπτωση που είναι απαραίτητη η μετακίνησή μας, παίρνουμε τις απαραίτητες προφυλάξεις σαν να έχουμε εμείς τον ιό και δε θέλουμε να τον μεταδώσουμε. Επειδή επιβεβαιώνεται από τους ειδικούς η ύπαρξη του νέου κορωνοϊού COVID-19, στη χώρα μας σε πολλούς περισσότερους ανθρώπους από όσους έχουν ανιχνευθεί μέχρι σήμερα, δεν πανικοβαλλόμαστε αλλά συμμορφωνόμαστε με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ώστε στις επόμενες εβδομάδες να έχει ελεγχθεί η διασπορά στην Κοινότητα.

«Μένουμε Σπίτι» και όλα θα πάνε καλά…