PEUGEOT: Ενημέρωση και συμβουλές για τον COVID-19 και το αυτοκίνητο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 14:26 PEUGEOT: Ενημέρωση και συμβουλές για τον COVID-19 και το αυτοκίνητο

Πολλοί ενδιαφερόμενοι τις τελευταίες ημέρες ψάχνουν απαντήσεις για το σημαίνει η εξάπλωση του κορωνοϊού που είναι σε εξέλιξη για την αγορά, την κατοχή και την κυκλοφορία ενός αυτοκινήτου.

Έχουμε μαζέψει τις συμβουλές που ακολουθούν σχετικά με το ξέσπασμα του νέου ιού COVID-19 για εσάς και το αυτοκίνητό σας σε εναν οδηγό, βασισμένοι σε συζητήσεις με ειδικούς, μεταξύ των οποίων ο Διεθνής Οργανισμός Υγείας και άλλοι φορείς. Εδώ θα βρείτε απαντήσεις σε απορίες σας σχετικά με την νέα πανδημία, και όπου είναι απαραίτητο θα θέτουμε ερωτήσεις αντί για εσάς.

Ερωτήματα που καλύπτει ο συγκεκριμένος οδηγός:

  • Πώς μπορώ να περάσω από έλεγχο ΚΤΕΟ το αυτοκίνητό μου και να κάνω service;
  • Θα είμαι σε αυτό-περιορισμό για αρκετό διάστημα. Η ακινησία θα έχει επιπτώσεις στο αυτοκίνητό μου;
  • Πρέπει να αντικαταστήσω το αυτοκίνητό μου. Υπάρχει ασφαλής διαδικασία;
  • Το αυτοκίνητό μου χρήζει άμεσης επισκευής. Πώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο με ασφάλεια;

Πώς μπορώ να περάσω από έλεγχο ΚΤΕΟ το αυτοκίνητό μου και να κάνω service;

Από τις 23/3 που τέθηκε σε ισχύ το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, οι έλεγχοι ΚΤΕΟ δεν πραγματοποιούνται προσωρινά.

Οσον αφορά στην συντήρηση του οχήματός σας, τα συνεργεία, αλλά και οι εκθέσεις αυτοκινήτων έχουν εξαιρεθεί από τις επιχειρήσεις που πρέπει να μείνουν κλειστές, και κατά συνέπεια, τo επίσημο δίκτυο συνεργατών της Peugeot θα συνεχίσει να προσφέρει κανονικά υπηρεσίες συντήρησης στους πελάτες τους. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρονική πλατφόρμα της Peugeot ‘Online Booking’ προκειμένου να κλείσετε ηλεκτρονικά το ραντεβού σας, χρησιμοποιώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο πατώντας ΕΔΩ

Για την μετάβασή σας σε ένα συνεργείο Peugeot πρέπει να ακολουθήσετε την εξής διαδικασία:

  • Συμπλήρωση άιτησης τύπου Β από το forma.gov.gr και επιλογή του Β2 (Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους). Η αίτηση πρέπει να φέρει την υπογραφή του ενδιαφερόμενου και τα στοιχεία του.
  • Εναλλακτικά μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση. Το SMS πρέπει να είναι της μορφής: X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας, όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 2 που αντιστοιχεί στην παρακάτω αιτιολογία. (Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους)

Το επίσημο δίκτυο της Peugeot τηρεί όλες τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, αναφορικά με την πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού και πραγματοποιεί ραντεβού, έτσι ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός, διαθέτει ειδικά αντισηπτικά για τους πελάτες και το προσωπικό και φυσικά, τα αυτοκίνητα απολυμαίνονται πριν επιστραφούν στους πελάτες.

Σε περίπτωση που χρειαστείτε Όχημα Αντικατάστασης, το όχημα αυτό θα σας παραδοθεί κατόπιν απολύμανσης όλων των επιφανειών της καμπίνας επιβατών.

Θα είμαι σε αυτό-περιορισμό για αρκετό διάστημα. Η ακινησία θα έχει επιπτώσεις στο αυτοκίνητό μου;

Η ακινησία απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και πρέπει να φροντίζουμε ώστε το όχημα να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο προστατευμένο. 

Το αυτοκίνητο που θα είναι σε ακινησία για μεγάλο διάστημα, ιδανικά θα πρέπει να φυλάσσεται σε κλειστό χώρο στάθμευσης. Με τον τρόπο αυτό προστατεύουμε το αυτοκίνητό μας απο κλοπή η δολιοφθορά και απο τον καιρό. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα (π.χ. χαλάζι) καθώς και η ηλιακή ακτινοβολία προκαλούν φθορές στο αμάξωμα αλλα και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Πλύνετε το αυτοκίνητό σας καλά πριν το ακινητοποιήσετε και για μέγιστη προστασία γυαλίστε το με προστατευτικό κερί.

Για μεγάλο διάστημα ακινησίας ιδανικά θα πρέπει να αποσυνδέσετε την μπαταρία. Σε αντίθετη περίπτωση καλό είναι να την ελέγχετε συχνά, εκκινώντας τον κινητήρα ανα 1-2 εβδομάδες, αφήνοντάς το να δουλεύει για 5-7 λεπτά. Προσοχή, αν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε κλειστό πάρκινγκ, αυτό θα πρέπει να αερίζεται όσο λειτουργεί ο κινητήρας – τα καυσαέρια σε κλειστό χώρο μπορούν να προκαλέσουν ακόμη και θάνατο.

Αν το αυτοκίνητο έχει αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, βεβαιωθείτε ότι από τη θέση που το έχετε αφήσει μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην μπαταρία (μακρία από τοίχους κλπ).

Σε περίπτωση που σταθμεύει το αυτοκίνητο σε κλειστό χώρο αφήστε δύο παράθυρα ελάχιστα ανοιχτά, ώστε να αερίζεται ο χώρος της καμπίνας. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγετε την υγρασία στο εσωτερικό του οχήματος.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει κλειστός χώρος στάθμευσης, συστήνεται η χρήση προστατευτικής κουκούλας. Ακολουθήστε τις ανωτέρω οδηγίες, σχετικά με την μπαταρία.

Χρησιμοποιήστε ταλκ ή ειδική κρέμα για να επαλείψετε την μάκτρα των υαλοκαθαριστήρων, ώστε να μην κολλήσουν στο παρμπρίζ. Μην αφήνετε ποτέ αντικείμενα αξίας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Φροντίστε το ρεζερβουάρ καυσίμου να είναι γεμάτο. Ο εγκλωβισμένος αέρας σε ένα μισο-άδειο ρεζερβουάρ προκαλεί οξείδωση στα τοιχώματα. 

Πρέπει να αντικαταστήσω το αυτοκίνητό μου. Υπάρχει ασφαλής διαδικασία;

Οι αγοραστές αυτοκινήτων που απομονώνονται θα εξακολουθούν να είναι σε θέση να πραγματοποιούν παραγγελίες για οχήματα τηλεφωνικά και μέσω email, αφού οι Εκθέσεις αυτοκινήτων παραμένουν ανοικτές. Για να μεταβείτε σε μία Έκθεση Peugeot ακολουθήστε την ανωτέρω διαδικασία που αφορά μετάβαση σε συνεργείο.

H Peugeot και το επίσημο δίκτυο εμπόρων της λειτουργούν με βάση αυστηρούς κανόνες υγεινής, προκειμένου να είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν τους πελάτες ανα πάσα στιγμή από απόσταση και με ασφάλεια.

Το αυτοκίνητό μου χρήζει άμεσης επισκευής. Πώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο με ασφάλεια;

 Η βασική μας προτεραιότητα είναι η ασφάλεια όλων και η διασφάλιση οτι το αυτοκίνητό σας θα λειτουργεί άψογα ανα πάσα στιγμή. Για τον λόγο αυτόν εφαρμόζουμε σχολαστικές διαδικασίες επισκευής και παράδοσης οχημάτων σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και τους κανόνες τους οποίους ορίζει ο ΕΟΔΥ και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Με τον τρόπο αυτόν διασφαλίζουμε ότι σε περίπτωση που η επίσκεψη σε συνεργείο κρίνεται απαραίτητη, προσφέρουμε ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας και μια ασφαλή εμπειρία για εσάς. Αυτές οι οδηγίες αφορούν τόσο τις εγκαταστάσεις των Επίσημων Επισκευαστών, όσο και τα αυτοκίνητά μας.

Σε περίπτωση που χρειαστείτε την Οδική Βοήθεια της Peugeot, η υπηρεσία παραμένει πλήρως λειτουργική και οι Επίσημοι Διανομείς και Εξουσιοδοτημένοι Επισκευαστές της μάρκας είναι ανα πάσα στιγμή στην διάθεσή σας πανελλαδικά.

Σε περίπτωση που χρειάζεστε περαιτέρω διευκρινίσεις:

Μπορείτε να επικοινωνήστε με το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών μας στο 210 6700008. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε απευθείας με τον τοπικό σας Επίσημο Διανομέα ή Eξουσιοδοτημένο Επισκευαστή και μέσω του ιστότοπού μας ΕΔΩ

Όλο το προσωπικό της Peugeot σας υπόσχεται οτι θα λάβει όλα τα μέτρα προκειμένου να έχετε μια ασφαλή μεταχείριση.

Ανάλογα με τις νέες εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό, θα σας ενημερώνουμε για οποιεσδήποτε αλλαγές στη λειτουργία μας.

Σας διαβεβαιώνουμε για την αφοσίωσή μας προκειμένου να ικανοποιήσουμε όλα τα αιτήματά σας.

Φροντίστε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας.

Η ομάδα της Peugeot σας εύχεται υγεία και δύναμη!

 

Γνωρίστε τις ολοκληρωμένες υπηρεσίες της PEUGEOT και οδηγήστε όλα τα νέα μοντέλα στην "Peugeot AUTOKAR" στη Λαμία.

Επίσημος διανομέας και επισκευαστής PEUGEOT. Στο 2 χιλ ΝΕΟ ΛΑΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ.  22310-47535 – autokar.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση