Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη στην Περιφέρεια Στερεάς (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 18:33 Συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη στην Περιφέρεια Στερεάς (ΒΙΝΤΕΟ)

Σπανός: «Ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού …»

Τις δράσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας απέναντι στον κορωνοϊό και τη νέα κατάσταση που έχει διαμορφώσει, συζήτησε το μεσημέρι της Τρίτης (24/3) με τους επικεφαλής των συνδυασμών, ο Περιφέρειάρχης Φάνης Σπανός.

Στη συνέχεια με τα προβλεπόμενα για την ασφάλεια όλων, ενημέρωσε τοςυ δημοσιογράφους για τα μέτρα που έχουν παρθεί αλλά και για τις ιδέες και τςι προτάσεις που θα υλοποιηθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα προς ανακούφιση και γενικότερα εξυπηρέτηση των πολιτών.

Μάλιστα η εξ αποστάσεως συνεδρίαση, πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά τη συμμετοχή του κ. Σπανού στη δράση αιμοδοσίας που έγινε στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φθιώτιδας υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας, της Περιφέρειας, του Δήμου λαμιέων και του Εργατικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο αναλυτικά τα όσα γίνονται και τα όσα προγραμματίστηκαν να γίνουν, όπως τα παρουσίασε ο κ. Σπανός:

Επιγραμματικά το σχέδιο δράσης που υπογράφουν οι επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου:

• Φάνης Σπανός, Περιφερειάρχης, Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας

• Απόστολος Γκλέτσος, Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση

• Δημήτρης Αναγνωστάκης, Στερεά Υπεροχής

• Κατερίνα Μπατζελή, Πατρίδα μας η Στερέα

• Κώστας Μπασδέκης, Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας

• Αντώνης Βούλγαρης, Ελεύθερη Στερεά

• Χαράλαμπος Γιώτης, Ελληνική Αυγή για τη Στερεά Ελλάδα

·  Εθελοντική αιμοδοσία

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τα Γενικά Νοσοκομεία και τοπικούς φορείς, υλοποιεί διαρκή δράση εθελοντικής αιμοδοσίας στις πόλεις Λαμία, Χαλκίδα, Λιβαδειά, Άμφισσα και Καρπενήσι. Σε καθημερινή βάση και ακολουθώντας αυστηρά μέτρα προστασίας, πραγματοποιούνται αιμοληψίες από το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό των Τμημάτων Αιμοδοσίας σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες.

· Δωρεάν υπηρεσίες τηλεϊατρικής

Σε συνεργασία με τους Ιατρικούς Συλλόγους, παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες τηλεϊατρικής στους πολίτες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, καλύπτοντας 4 ιατρικές ειδικότητες: Παιδίατρους, Παθολόγους, Γενικούς Ιατρούς και Πνευμονολόγους. Οι πολίτες θα μπορούν να εγγραφούν στην υπηρεσία στο www.drbutton.gr και να ζητήσουν ιατρικές συμβουλές και καθοδήγηση. Η δράση υλοποιείται από τη "Γέφυρα".

·  Online νηπιαγωγείο

Το Kidoplanet (KidoPlanet - Το πρώτο online νηπιαγωγείο), το πρώτο διαδικτυακό νηπιαγωγείο στην Ελλάδα, θα παρέχεται δωρεάν για όλα τα παιδιά ηλικίας 3-5 ετών. Λειτουργεί ως μια μοντέρνα διαδικτυακή πλατφόρμα δημιουργικής απασχόλησης, σχεδιασμένη για την πραγμάτωση συγκεκριμένων παιδαγωγικών στόχων και προσφέρει μια σειρά μαθημάτων ειδικά διαμορφωμένων με βάση τις οδηγίες και την ύλη του Υπουργείου Παιδείας για τις τάξεις του νηπιαγωγείου.

· Γραμμή ενημέρωσης και ψυχολογικής υποστήριξης

Θεσπίζεται γραμμή ενημέρωσης και ψυχολογικής υποστήριξης πολιτών. Ψυχίατροι, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί της Περιφέρειάς μας παρέχουν εθελοντικά συμβουλευτική και ψυχική στήριξη σε πολίτες που το έχουν ανάγκη αυτήν την δύσκολη περίοδο. Η δράση υλοποιείται από τη "Γέφυρα".

· Κατ' οίκον διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ

Το πρόγραμμα ΤΕΒΑ παροχής επισιτιστικής βοήθειας και ειδών πρώτης ανάγκης σε πολίτες που διαβιούν κάτω από τα όρια της φτώχειας, θα πραγματοποιείται εφεξής με διανομή των προσφερόμενων ειδών στις οικίες των δικαιούχων, για την αποφυγή συνωστισμού στους σταθμούς διανομής. Επίσης, προγραμματίζεται για υλοποίηση εντός μηνός, έκτακτη διανομή ειδών σε όλες τις πόλεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

·  Στήριξη με παροχή γευμάτων σε κοινωνικές δομές

Σε συνεργασία με Ιερές Μητροπόλεις της Περιφέρειας, εξασφαλίζονται έτοιμα ζεστά γεύματα σε ανθρώπους που στερούνται της δυνατότητας ιδιοπαρασκευής τους.