25η Μαρτίου με χιόνια στο Πήλιο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020 11:04 25η Μαρτίου με χιόνια στο Πήλιο

Τα 8 με 10 εκατοστά έφθασε το ύψος του χιονιού σε ορισμένες ορεινές περιοχές του Νομού Μαγνησίας, μετά τη χιονόπτωση που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής, από την Αλυκόπετρα μέχρι 4 χιλιόμετρα μετά τα Χάνια προς Κισσό και προς Ζαγορά.

Σύμφωνα με την επίσημη πληροφόρηση, από την αντιπεριφέρεια Μαγνησίας, προβλήματα κατά τη διάρκεια της χιονόπτωσης δεν σημειώθηκαν, μιας και ήταν άμεση η επέμβαση των ειδικών εκχιονιστικών μηχανημάτων και των αλατιέρων της Περιφερειακής Ενότητας, που διατήρησαν ανοιχτό το οδικό δίκτυο.

Το συντονισμό του αποχιονισμού είχε από την πρώτη στιγμή η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, η οποία ενημέρωσε άμεσα τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

Σε δηλώσεις της ανέφερε ότι «η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων δεν αιφνιδιάστηκε από τη χιονόπτωση μιας και ήταν ήδη έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε έντονα καιρικά φαινόμενα. Δεν παρατηρήθηκε κανένα απολύτως πρόβλημα στο οδικό δίκτυο παρά την αυξημένη κίνηση λόγω του τριημέρου, μιας και τα εκχιονιστικά μηχανήματα ήταν σε ετοιμότητα και παρενέβησαν άμεσα.

Οι οδηγοί αλλά και όσοι έχουν επισκεφθεί αυτές τις ημέρες τον ορεινό όγκο του Νομού μας λόγω του τριημέρου να μην ανησυχούν, μιας και είμαστε συνεχώς σε επιφυλακή και τους καλούμε να χαρούνε το χιόνι και να περάσουν καλά τις μέρες που θα μείνουνε στον όμορφο Νομό μας».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση