Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δήμος Λαμιέων: Στο Συμβούλιο της Επικρατείας το θέμα των ανεμογεννητριών στην Οίτη

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020 11:40 Δήμος Λαμιέων: Στο Συμβούλιο της Επικρατείας το θέμα των ανεμογεννητριών στην Οίτη

Εμμένουν στο ομόφωνο ψήφισμα τους όλες οι παρατάξεις…

Δια περιφοράς διεξήχθη την Τρίτη 24 Μαρτίου 2020 η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαμιέων.

Σε μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις της, η οποία μάλιστα πάρθηκε ομόφωνα, ήταν ο ορισμός δικηγόρου για την άσκηση (σύνταξη - κατάθεση - εκδίκαση) αιτήσεως ακυρώσεως στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων Α.Ε.Π.Ο. για τις ανεμογεννήτριες στην Οίτη.

Πρόκειται για τον Αιολικό Σταθμό Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) συνολικής ισχύος 34,5 MW και των υποστηρικτικών έργων αυτού στη θέση «Τούρλα – Βλιτοτσούμαρο» (Δ. Λαμιέων και Δ. Μακρακώμης) (Αιολικό ΟΙΤΗΣ), που πέρασε από το Κεντρικό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΚΕΣΠΑ).

Και τα εννέα (9) μέλη της Οικονομικής, έχοντας υπόψη τόσο το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου εκφράζεται η αρνητική γνώμη εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην Οίτη, όσο και την αρνητική γνώμη κατοίκων και επισκεπτών όπως έχουν εκφραστεί από αναγνωρισμένα σωματεία και κινήσεις πολιτών και φυσικά του αναγνωρισμένου Φορέα Διαχείρισης της συγκεκριμένης περιοχής, αποφάσισαν τον ορισμό δικηγόρου με εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία σε περιβαλλοντικά θέματα. Συγκεκριμένα ορίσθηκε πληρεξούσιος δικηγόρος, ο Τρύφωνας Κόλλιας, δικηγόρο του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Το έργο θυμίζουμε περιλαμβάνει αιολικό σταθμό 15 ανεμογεννητριών, ύψους 121 μέτρων, με δέσμευση έκτασης 1.412 στρεμμάτων.