Νοσοκομείο Λαμίας: Δέκα ακόμη αρνητικά τεστ για κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020 10:00 Νοσοκομείο Λαμίας: Δέκα ακόμη αρνητικά τεστ για κορωνοϊό

Παραμένουμε στο «μηδέν» στο νομό Φθιώτιδας...

Διψήφιο αριθμό δειγμάτων έστειλε τις τελευταίες ώρες προς εξέταση για SARS-CoV-2, το Νοσοκομείο Λαμίας και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport επέστρεψαν όλα το απόγευμα της Παρασκευής (27/3) αρνητικά.

Συνολικά εστάλησαν δέκα δείγματα, ενώ αναμένονται οι απαντήσεις για τουλάχιστον ακόμη δύο περιστατικά που εξετάζονται ήδη (και όσα προσέρθουν στο Νοσοκομείο αργότερα).

Πρόκειται αναμφίβολα για μια σημαντική είδηση για την περιοχή μας που εντός των ορίων της δεν έχει διαγνωσθεί ακόμη κρούσμα κορωνοϊού.

Τονίζουμε ωστόσο, για να προλάβουμε ορισμένους κακόβουλους, ότι σε καμία περίπτωση δεν ισχυριζόμαστε ότι ο ιός φοβάται τη Φθιώτιδα! Στατιστικά θεωρείται δεδομένο ότι τα πραγματικά κρούσματα του νέου κορωνοϊού τόσο στη χώρα μας όσο και παγκοσμίως είναι υπερδιπλάσια.

Η καραντίνα των δύο εβδομάδων στην χώρα μας σε συνδυασμό με την απαγόρευση κυκλοφορίας, είναι ικανή να αποκαλύψει ένα σημαντικό αριθμό «κρυφών κρουσμάτων». Για αυτό τις επόμενες ημέρες και παρά τα αυστηρά μέτρα, ο αριθμός των κρουσμάτων θα αυξάνεται και μπορεί να ξεπεράσουν κατά πολύ ακόμη και τις 2.000.

Θα πρέπει να ακολουθήσουν ακόμη δύο εβδομάδες για την απομόνωση και των επαφών των κρυφών κρουσμάτων και όσων νοσήσουν σε αυτό το διάστημα, ώστε στη συνέχεια να δούμε την απόδοση των απολύτως αναγκαίων αυστηρών μέτρων.

Μέχρι τότε «Μένουμε Σπίτι» τηρούμε τα μέτρα και βλέπουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον.

Διαβάστε επίσης:

Γ.Ν. Λαμίας: Αυτό είναι το μηχάνημα που θα εξετάζει δείγματα για COVID-19

Προσαρμοσμένη αναζήτηση