Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρέμβαση Οικονόμου για τα οικονομικά μέτρα υποστήριξης λόγω κορωνοϊού

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020 23:27 Παρέμβαση Οικονόμου για τα οικονομικά μέτρα υποστήριξης λόγω κορωνοϊού

Προς Βρούτση, Σκυλακάκη και Παπαθανάση…

Παρέμβαση προς τους αρμόδιους υπουργούς, Εργασίας κ. Βρούτση, υφυπουργό Οικονομικών κ. Σκυλακάκη και υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Παπαθανάση έκανε ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου με αφορμή την αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν την ένταξη στα οικονομικά μέτρα προστασίας που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.

Η παρέμβαση αυτή ήρθε σε συνέχεια πρωτοβουλιών του κ. Οικονόμου γύρω από τα αναγκαία μέτρα υποστήριξης επιχειρήσεων, εργαζομένων και παραγωγών που πλήττονται εξαιτίας της επιδημίας.

Συγκεκριμένα ο κ. Οικονόμου έθεσε τα παρακάτω θέματα: 

1. Αν κάποια δραστηριότητας επιχείρησης, έκλεισε με κρατική απόφαση, αλλά αυτή δεν ήταν η κύρια δραστηριότητα (κύριος ΚΑΔ) τότε παρά το υποχρεωτικό κλείσιμο, εργαζόμενοι και εργοδότης εξαιρούνται επιδοτήσεων (800€) και ευνοϊκών διατάξεων.

2. Αν ο κύριος ΚΑΔ δεν κλείνει με απόφαση του κράτους τότε ούτε το ή τα υποκαταστήματα δικαιούνται τίποτα , άσχετα αν ο κύριος ΚΑΔ του υποκαταστήματος κλείνει από το κράτος. Για παράδειγμα αν κάποιος έχει κατάστημα λιανικής πώλησης γαλακτοκομικών και έχει υποκατάστημα εστιατόριο ή καφέ δεν μπορεί να τύχει της προστασίας των οικονομικών μέτρων, γιατί  βάζοντας στο σύστημα το ΑΦΜ τον εμφανίζει ως μη δικαιούχο.

3. Υπάρχει ανάγκη διεύρυνσης των δραστηριοτήτων που πρέπει να τύχουν της υποστήριξης από τα κυβερνητικά μέτρα αφού η αγορά λειτουργεί σαν τα συγκοινωνούντα δοχεία και από τη στιγμή που αναστέλλεται η λειτουργία ενός κλάδου αυτό έχει συνέπειες και σε άλλους, ( πχ εστίαση - δίκτυα διανομής – εταιρείες παραγωγής, τεχνικά επαγγέλματα – εργοτάξια κ.α.).