Γ. Σαρακιώτης: «Άμεση ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά Ε.Σ.Υ., Ε.Κ.Α.Β. και Βοήθεια στο Σπίτι»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020 22:46 Γ. Σαρακιώτης: «Άμεση ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά Ε.Σ.Υ., Ε.Κ.Α.Β. και Βοήθεια στο Σπίτι»

«Τα χειροκροτήματα δεν αρκούν…»

Την άμεση ένταξη του συνόλου του προσωπικού του Ε.Σ.Υ., του Ε.Κ.Α.Β. και του «Βοήθεια στο Σπίτι», στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα ζήτησαν με τροπολογία 23 βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ανάμεσα στους οποίους και ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φθιώτιδας, Γιάννης Σαρακιώτης.

Η τροπολογία δεν έγινε δεκτή από την Κυβέρνηση κατά την πρόσφατη συζήτηση κύρωσης δύο Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου. Ωστόσο όπως δηλώνει ο κ. Σαρακιώτης, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα επιμείνει και θα επανακαταθέσει την τροπολογία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «είναι χρέος της Πολιτείας να προβεί στην έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς τους, ιδίως κατά την κρίσιμη αυτή συγκυρία και να μην αρκείται μόνο σε χειροκροτήματα και φραστικούς επαίνους».  

Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φθιώτιδας και οι λοιποί Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισαν πως πολλοί υγειονομικοί εξαιρέθηκαν από την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά με σχετικό νομοθέτημα του 2010 που ενέταξε σε αυτήν την κατηγορία μόνο τους νεοδιοριζόμενους υγειονομικούς, τους συμβασιούχους και επικουρικούς, όπως και όσους εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Τέλος, σημειώνεται ότι η εν λόγω τροπολογία περιέχει πρόβλεψη για αναδρομική ισχύ ώστε να καλύψει τους υγειονομικούς του Δημοσίου που είχαν προσληφθεί πριν από το 2011, οι οποίοι και δεν καλύπτονται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση