Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όλη η αλήθεια για το επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο Δήλεσι Βοιωτίας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020 13:44 Όλη η αλήθεια για το επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο Δήλεσι Βοιωτίας

Τι λέει ο δήμαρχος Τανάγρας Βασίλης Περγαλιάς…

Αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Περιφέρεια Στερεάς παρουσιάζει ο επιδημιολογικός χάρτης του ΕΟΔΥ, όταν στα οκτώ Νοσοκομεία της έχουν έπιβεβαιωθεί μόλις τρία.

Το βράδυ της Κυριακής δημοσιοποιήθηκε και δεύτερο θετικό τεστ για τον νέο κορωνοϊό από το Νοσοκομείο Χαλκίδα, ωστόσο δεν αφορούσε την Εύβοια, αλλά κάτοικο του Δηλεσίου του Δήμου Τανάγρας.

Ο Δήμαρχος Τανάγρας Βασίλης Περγαλιάς, με ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα του Δήμου θέλησε να ενημερώσει αναλυτικά για το τι ακριβώς συμβαίνει:

«Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Με αίσθημα ευθύνης σας ενημερώνω ότι την Κυριακή 29/3/2020 το πρωί, ενημερωθήκαμε ότι έχουμε ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα στον Δήμο Τανάγρας. Πρόκειται για συμπολίτη μας από το Δήλεσι, ο οποίος το τελευταίο διάστημα ήρθε από την Αθήνα. Ήδη ο ασθενής νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» και το στενό του περιβάλλον τέθηκε άμεσα σε καραντίνα 14 ημερών. Έχει ξεκινήσει η προβλεπόμενη διαδικασία συλλογής στοιχείων από τη Γενική Γραμματεία της Πολιτικής Προστασίας και τον ΕΟΔΥ, όπως ενημερώθηκα προσωπικά από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κο Χαρδαλιά, τα αποτελέσματα της οποίας φυσικά δεν είναι ανακοινώσιμα για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Η επικοινωνίας μας με τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και τον ΕΟΔΥ είναι συνεχής και ο Δήμος μας έχει τηρήσει όλα τα προβλεπόμενα καθώς έχει κάνει όλες εκείνες τις ενέργειες για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ευχόμαστε ολόψυχα στον ασθενή γρήγορη ανάρρωση. Στη θέση του θα μπορούσε να είναι ο καθένας από εμάς ή κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο.

Κάνω έκκληση σε όλους και όλες τους συνδημότες μας

- Να επιδείξουμε υπευθυνότητα τις δύσκολες αυτές στιγμές και να εφαρμόσουμε πιστά τις οδηγίες των επιστημόνων, για να προστατεύσουμε τόσο τον εαυτό μας, όσο και τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

-Στους ευρισκόμενους εκτός Δήμου μας συνδημότες και φίλους ζητώ να παραμείνουν εκεί που βρίσκονται και να τον επισκεφθούν, όταν λήξει ο κίνδυνος της διασποράς του ιού, ώστε να διαφυλάξουν την υγεία όλων μας.

- Να αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις.

Μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς!»

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τον επιδημιολογικό χάρτη τα κρούσματα στη Βοιωτία είναι τρία, όσα παρουσιάζονται πλέον και στη Φθιώτιδα, ενώ στην Εύβοια, ενώ γνωρίζουμε για τρεις ανθρώπους που βγήκαν θετικοί στον ιό, στο χάρτη παρουσιάζονται δύο.

Αυτό συμβαίνει καθώς τα περισσότερα κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί σε Νοσοκομεία της Αθήνας και η αποτύπωση στο χάρτη γίνεται με καθυστέρηση και σύμφωνα με τα στοιχεία μόνιμης κατοικίας που δεν είναι πάντοτε κατατεθειμένα στα Νοσοκομεία Αναφοράς.