Νοσοκομείο Λαμίας: Τέσσερα ακόμη τεστ για κορωνοϊό αρνητικά

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020 09:22 Νοσοκομείο Λαμίας: Τέσσερα ακόμη τεστ για κορωνοϊό αρνητικά

Στην τελική ευθεία για ΜΕΘ Κορωνοϊού και αντιδραστήρια ανίχνευσης του SARS-CoV-2.

Συνεχίζεται η εξέταση «ύποπτων» περιστατικών στο Νοσοκομείο Λαμίας για την ανίχνευση του SARS-CoV-2.

Στο πλαίσιο αυτό τέσσερα ακόμη δείγματα που εστάλησαν στο Πανεπιστημιακό στη Λάρισα, επέστρεψαν κι αυτά αρνητικά προς μεγάλη ανακούφιση όλων στην περιοχή.

Ωστόσο καθημερινά προσέρχονται περιστατικά ασθενών των οποίων η κλινική εικόνα θα μπορούσε να παραπέμπει στον νέο κορωνοϊό και παίρνονται συνεχώς δείγματα. Ήδη για αύριο (1/4) αναμένεται ένα ακόμη τεστ.

Την ίδια ώρα γίνεται αγώνας δρόμου με το σύστημα αγορών του δημοσίου για την εξασφάλιση των αντιδραστηρίων που θα μπορούν να εκτελέσουν την εξέταση για τον νέο κορωνοϊό στον αναλυτή GeneXpert που έχει προμηθευτεί το Νοσοκομείο Λαμίας και για υλικά και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό ειδικά για τον εξοπλισμό τςη ΜΕΘ Κορωνοϊού.

Σε αυτό το κομμάτι υπάρχουν και δωρεές από εταιρίες. Στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» έχουν αναρτηθεί οι δωρεές, μίας κλίνης Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και 60 γυαλιών κλειστού τύπου, ποδοναρίων και πλεκτών γαντιών και γαντιών εργασίας με επικάλυψη νιτριλίου, για τις ανάγκες της ΜΕΘ.

Κάθε μέρα που περνά χωρίς περιστατικό covid-19 είναι σημαντική για την καλύτερη προετοιμασία του Νοσοκομείου, αλλά και τεράστια ευθύνη για την τοπική κοινωνία να προφυλαχτεί με τις δικές της ενέργειες από τη διασπορά του ιού.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση