Δωρεά υγειονομικού υλικού στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Στερεάς

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 22:17 Δωρεά υγειονομικού υλικού στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Στερεάς

Προσφορά ασφαλιστικού ομίλου στις 50 δομές μακροπρόθεσμης φιλοξενίας της χώρας…

Ο ασφαλιστικός όμιλος Eurolife ERB, σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό σωματείο ΔΕΣΜΟΣ και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, προχώρησε σε δωρεά ειδών Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας σε όλη την Ελλάδα για την προστασία τους απέναντι στον κορωνοϊό.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην Υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου που επικοινώνησε με τους δύο οργανισμούς με αφορμή την ανάγκη πρόληψης και αντιμετώπισης του ιού σε ομάδες υψηλού κινδύνου και των φροντιστών τους στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας της χώρας.

Η ανταπόκριση ήταν άμεση, προκειμένου να συνεισφέρουν στο έργο των Κέντρων, το οποίο είναι κρίσιμης σημασίας τη δεδομένη χρονική περίοδο. Τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας (ΚΚΠ) είναι οι φορείς του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες νοσηλείας και φροντίδας στους πλέον ευάλωτους πολίτες σε όλες τις περιφέρειες τις χώρας.

Οι 50 δομές μακροπρόθεσμης φιλοξενίας παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε πάνω από 3.000 συμπολίτες μας κάθε μέρα (όπως, ηλικιωμένους και ενήλικες με χρόνιες παθήσεις, άτομα με βαριές σωματικές ή/και νοητικές αναπηρίες και άτομα με δυσκολίες από ανίατες ασθένειες), οι περισσότεροι εκ των οποίων συγκαταλέγονται στις πληθυσμιακές ομάδες που κινδυνεύουν περισσότερο από τον ιό. Σε αυτές τις δομές ανήκουν και τα δύο Παραρτήματα ΑμεΑ του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Μέσω της δωρεάς του ασφαλιστικού ομίλου Eurolife ERB, το μη κερδοσκοπικό σωματείο ΔΕΣΜΟΣ προχώρησε στην αγορά υγειονομικών υλικών και εξοπλισμού, για την κάλυψη των αναγκών των ΚΚΠ, όπως μάσκες, γάντια, θερμόμετρα, υλικά προστασίας φιλοξενούμενων, ιατρικού και διοικητικού προσωπικού, γάζες, οινόπνευμα, αντισηπτικά, στολές εργασίας και άλλων ειδών απολύμανσης. Τα υλικά αυτά, στη συνέχεια, θα διαμοιραστούν στις δομές των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας της χώρας με σκοπό να αντεπεξέλθουν στις τρέχουσες ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας και να συνεχίσουν να προσφέρουν το σημαντικό έργο τους, παρέχοντας φροντίδα, πρόληψη και υποστήριξη στις ομάδες υψηλού κινδύνου που φιλοξενούν.

Η δωρεά αυτή είναι έρχεται να συμπληρώσει τα μέτρα θωράκισης των φορέων που εποπτεύει, όπως την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού σε όλη τη χώρα, την άμεση αναστολή της λειτουργίας των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Παιδιών ΜΕ Αναπηρία (ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) και των Κέντρων Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένους (ΚΔΗΦ) και οδηγίες αυξημένης προστασίας και αυστηρής τήρησης των κανόνων υγιεινής και των οδηγιών του ΕΟΔΥ στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, στα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) και στα Παραρτήματα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης καθώς και οδηγιών για την αποφυγή συνωστισμού και την αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών.

Το ευχαριστήριο

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες  προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τον ασφαλιστικό όμιλο Eurolife ERB και το μη κερδοσκοπικό σωματείο ΔΕΣΜΟΣ για την πολύτιμη βοήθειά τους στη διάθεση υγειονομικού υλικού για την αντιμετώπιση του Covid-19.

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com