Ερώτηση Γιάννη Οικονόμου για τη στήριξη των παραγωγών λαϊκών αγορών

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 22:40 Ερώτηση Γιάννη Οικονόμου για τη στήριξη των παραγωγών λαϊκών αγορών

Διπλή η ανάγκη στήριξης, σύμφωνα με το Φθιώτη βουλευτή, τόσο γιατί πλήττονται από τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού όσο και γιατί η ενδεχόμενη αδυναμία του να επανακαλλιεργήσουν  θα προκαλέσει προβλήματα επάρκειας αγαθών…

Την ανάγκη στήριξης των παραγωγών λαϊκών αγορών αναδεικνύει ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου με ερώτηση του προς τους υπουργούς Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη.

Η ερώτηση έρχεται σε συνέχεια των πρωτοβουλιών του κ. Οικονόμου γύρω από τα αναγκαία μέτρα υποστήριξης επιχειρήσεων, εργαζομένων και παραγωγών που πλήττονται εξαιτίας της επιδημίας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στην ερώτηση του βουλευτής Φθιώτιδας, οι παραγωγοί και οι έμποροι λαϊκών αγορών είναι ένας ακόμη κλάδος από αυτούς που πλήττονται εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού και των αναγκαίων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της. Η απαγόρευση μετακίνησης από περιφέρεια σε περιφέρεια (απόφαση που πλήττει κυρίως παραγωγούς της Λοκρίδας που πήγαιναν σε λαϊκές αγορές στην Αθήνα), η εκ περιτροπής συμμετοχή του 50% ανά εβδομάδα και η γενικότερη μείωση των εισοδημάτων των καταναλωτών έχουν εξαιρετικά δυσμενή αποτελέσματα.

Τα αποτελέσματα αυτά δεν αφορούν μόνο το εισόδημα των παραγωγών, έχουν ως συνέπεια την καταστροφή αγροτικών προϊόντων και επιπλέον επηρεάζουν αρνητικά και την δυνατότητα τους να ξανά σπείρουν και να πάρουν παραγωγή το επόμενο διάστημα, γεγονός που ενδέχεται να έχει πολύ αρνητικές συνέπειες στην επάρκεια των συγκεκριμένων αγαθών. Οι συνέπειες δε αυτές μπορεί να είναι ιδιαίτερα αρνητικές εάν το επόμενο διάστημα κάθε χώρα φροντίσει πρωτίστως την δική της επάρκεια και οι αγορές «κλείσουν» ή περιοριστούν δραματικά. Σημειώνεται ότι η διατροφική επάρκεια στα συγκεκριμένα είδη καλύπτεται κατά 60% από την ντόπια παραγωγή.

Όπως γίνεται κατανοητό εάν οι παραγωγοί δεν μπορέσουν να καλλιεργήσουν ενδέχεται να αντιμετωπίσουμε τεράστιο πρόβλημα.

Με βάση τα παραπάνω ο κ. Οικονόμου ρωτάει τους κ.κ. Υπουργούς:

-Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης και αν ναι με ποιον τρόπο να στηρίξει τους παραγωγούς και εμπόρους λαϊκών αγορών;

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com