Σαρακιώτης προς Θεοδωρικάκο: «Να πληρωθούν σήμερα οι εργαζομένοι του Βοήθεια στο Σπίτι»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020 23:22 Σαρακιώτης προς Θεοδωρικάκο: «Να πληρωθούν σήμερα οι εργαζομένοι του Βοήθεια στο Σπίτι»

Τα προβλήματα των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», φέρνει ξανά στην επικαιρότητα ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φθιώτιδας, Γιάννης Σαρακιώτης με σημερινή αναφορά του προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Παν. Θεοδωρικάκο

Σε συνέχεια της τροπολογίας που κατατέθηκε από τον ίδιο και από 22 συναδέλφους του στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., για την άμεση ένταξη του συνόλου του προσωπικού του Ε.Σ.Υ., του Ε.Κ.Α.Β. και του «Βοήθεια στο Σπίτι», στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, ο Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Σαρακιώτης μεταφέρει με την αναφορά του επιστολή του σωματείου εργαζομένων του προγράμματος σε Φθιώτιδα – Φωκίδα – Ευρυτανία.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι» καταγγέλλουν ότι εν μέσω πανδημίας και κατά τη διάρκεια της προσπάθειας αναχαίτισης της έξαρσης του κορονοϊού, παραμένουν απλήρωτοι, ενώ συνεχίζουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους χωρίς να έχει υπάρξει μέριμνα για τη διάθεση των απαραιτήτων μέσων ατομικής προστασίας προς αυτούς, σημειώνοντας ελλείψεις σε μάσκες, γάντια, αντισηπτικά και στολές. Και αυτό συμβαίνει την ώρα που οι εν λόγω εργαζόμενοι βρίσκονται σε καθημερινή βάση στο πλευρό του πολίτη που έχει ανάγκη και ιδίως των ηλικιωμένων, οι οποίοι και αποτελούν ευπαθείς ομάδες.

Τέλος, στην επιστολή του, το σωματείο εργαζομένων του προγράμματος ζητά να υπάρξει κυβερνητική μέριμνα για τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, όπως συνέβη και στην περίπτωση άλλων κλάδων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον κορονοϊό, αφού όπως σημειώνουν υπάρχει η δυνατότητα της αναγνώρισης της προσφοράς τους μέσα από τη χρήση ήδη δεσμευμένων πιστώσεων του προϋπολογισμού της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση