Κορωνοιός: 53 οι νεκροί - 169 νέα κρούσματα τα 23 στη δομή Ριτσώνας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020 20:04 Κορωνοιός: 53 οι νεκροί - 169 νέα κρούσματα τα 23 στη δομή Ριτσώνας

Σε καραντίνα το hot spot της Ριτσώνας στην Εύβοια, αφού από τα 63 κρούσματα τα 23 είναι θετικά.

Ολοένα και αυξάνεται η λίστα των νεκρών στην χώρα μας από τον φονικό ιό. Καθημερινά καταγράφονται και νέα κρούσματα κορωνοϊού και η κυβέρνηση ζητά να συνεχίσουμε όλοι την προσπάθεια. “50 από τους 53 νεκρούς είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα”, είπε ο κ. Τσιόδρας.

Κάθε μέρα -πλέον- καταγράφονται νέα κρούσματα κορονοϊού και η κυβέρνηση, ενόψει και του Πάσχα, βρίσκεται σε… επιφυλακή.

Η λίστα των νεκρών επίσης αυξάνεται και όλοι ελπίζουν τα αυστηρά μέτρα που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση να “πιάσουν τόπο” και τα αποτελέσματα να φανούν από τον Μάιο.

Άλλωστε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε σήμερα, Πέμπτη 02.04.2020, στην Βουλή πως ο Απρίλιος θα είναι δύσκολος μήνας.

Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται η καθιερωμένη ενημέρωση για τον “χάρτη” του ιού στην χώρα μας, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, να παίρνει την… συνηθισμένη θέση του.

169 συνολικά τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε 27 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και 23 κρούσματα από την δομή φιλοξενίας στην Ριτσώνα.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως σήμερα, Πέμπτη 02.04.2020, δεν αρχικά δεν θα ανακοινώσει συνολικό αριθμό κρουσμάτων, καθώς εκκρεμεί η καταμέτρηση από το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι μέχρι λίγη ώρα πριν την επίσημη ενημέρωση, ο αριθμός των συνολικών κρουσμάτων στη χώρα ήταν 1.514.

Στην συνέχεια, πάντως, ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως τα κρούσματα στο πλοίο είναι 119, συνεπώς μαζί με τα 27 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα και τα 23 στην Ριτσώνα, το σύνολο είναι 169 νέα κρούσματα.

53 οι νεκροί – 91 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι

Ακόμη τόνισε πως οι νεκροί είναι 53 συνολικά, καθώς τρεις νέοι θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως οι 50 από τους 53 νεκρούς είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Τέλος, τόνισε πως 91 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Δείτε σε βίντεο την ενημέρωση για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Προσαρμοσμένη αναζήτηση