Αναφορά Σαρακιώτη με τα αιτήματα του Ιατρικού κόσμου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020 20:04 Αναφορά Σαρακιώτη με τα αιτήματα του Ιατρικού κόσμου

Αναφορά προς τους Υπουργούς Υγείας και Οικονομικών κατέθεσε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης μεταφέροντας την επιστολή - κραυγή αγωνίας του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας (Ι.Σ.Φ.).

Όπως δήλωσε ο κ. Σαρακιώτης: «Πρόκειται για έναν εμπαιγμό δίχως προηγούμενο εις βάρος ανθρώπων, τους οποίους θα έπρεπε όλοι να τιμούμε και να ευχαριστούμε αυτές τις δύσκολες στιγμές της πανδημίας».

Παραπέμποντας στην ανακοίνωση του Ι.Σ.Φ., ο κ. Σαρακιώτης τόνισε ότι: «Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν ιατροί δύο ταχυτήτων με τους ελεύθερους επαγγελματίες του κλάδου να μη λαμβάνουν το επίδομα των 800€, τη στιγμή που ζητούμε από όλους να μπουν εθελοντικά στην πρώτη γραμμή της μάχης για την καταπολέμηση του κορονοϊού. Δεν πρέπει να τιμήσουμε έμπρακτα αυτούς τους ανθρώπους;»

Παράλληλα, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φθιώτιδας χαρακτήρισε «απαξιωτικό» το μέτρο της χορήγησης voucher ύψους 600€ στους επαγγελματίες υγείας για την ένταξή τους σε προγράμματα τηλεκατάρτισης. Με αφορμή την κοινοβουλευτική του πρωτοβουλία, ο κ. Σαρακιώτης ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά τους Έλληνες ιατρούς ανά την επικράτεια, οι οποίοι με αυταπάρνηση προσφέρουν τις υπηρεσίες τους υπό αντίξοες συνθήκες, υπογραμμίζοντας ότι «αυτοί οι άνθρωποι θα έπρεπε να είναι πρωταρχική μέριμνα της κυβέρνησης και όχι οι ημέτεροι των μεγάλων επιχειρήσεων, των ΜΜΕ και των Δ.Σ. των δημοσίων οργανισμών».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση