Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δυτική Φθιώτιδα: Άντεξε η γέφυρα στο Περιβόλι – Κλειστή η διέλευση στο Παλιούρι (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 05 Απριλίου 2020 14:26 Δυτική Φθιώτιδα: Άντεξε η γέφυρα στο Περιβόλι – Κλειστή η διέλευση στο Παλιούρι (ΒΙΝΤΕΟ)

Χιονοπτώσεις και έντονη βροχόπτωση συνέθεσαν την εικόνα του καιρού στη δυτική Φθιώτιδα, που ήταν το επίκεντρο της κακοκαιρίας στο νομό.

Το λευκό πέπλο που έντυσε απρόσμενα μήνα Απρίλιο τα ορεινά χωριά του Δήμου Μακρακώμης, με την αλλαγή της διάθεσης του καιρού το πρωί της Κυριακής (5/4), είδαν χιονόνερο και βροχή που έλιωσε σιγά σιγά το χιόνι.

Το πρωί λεπίδα της Περιφέρειας καθάρισε το δρόμο από χιόνι και από πέτρες στο δρόμο προς Κυριακοχώρι, ενώ μηχάνημα του Δήμου καθάρισε προς Μάρμαρα και Ανατολή.

Η συγκεκριμένη εναλλαγή φαινομένων, είχε ως αποτέλεσμα μεγάλος όγκος νερού να κατευθυνθεί προς τους παραποτάμους και τον ίδιο τον ποταμό Σπερχειό.

Μηχάνημα της Περιφέρειας ενεργεί για την διευκόλυνση της διέλευσης των ορμητικών νερών.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Πάνο Κοντογεώργο που έκανε και τη σχετική ανάρτηση, η γέφυρα στον Ίναχο είναι ανοιχτή, όχι όμως και η διέλευση στο Παλιούρι Καστρίου, δίπλα στην υπό κατασκευή γέφυρα.

Εκεί θα χρειαστεί αρκετές ημέρες για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας αφού το νερό τα παρέσυρε όλα στο διάβα του.

Ο κ. Κοντογεώργος ανάρτησε και ένα ακόμη βίντεο από το δρόμο προς το Περιβόλι με δύο φυσικούς καταρράκτες να προσφέρουν μία μοναδική ομορφιά στην φθινοπωρινή εικόνα του τοπίου: