Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στηρίζει τους εργαζομένους της ΒΙΟΜΕ το Κάστρο Αλληλεγγύης Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020 10:39 Στηρίζει τους εργαζομένους της ΒΙΟΜΕ το Κάστρο Αλληλεγγύης Λαμίας

Ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει τη ΔΕΔΔΗΕ και στηρίζει τους εργαζόμενους της ΒΙΟΜΕ, έδωσε στη δημοσιότητα το Κάστρο Αλληλεγγύης Χωρίς Μεσάζοντες Λαμίας.

Το αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ δίνει συνεχώς ελληνικά ποιοτικά προϊόντα, σαπούνια και φυσικά καθαριστικά, στις απευθείας διαθέσεις πολλών Κινήσεων Πολιτών σε όλη τη χώρα και είναι ένα μοναδικό παράδειγμα όπου οι εργαζόμενοι συνέχισαν την παραγωγή ενός εργοστασίου που είχε πέσει έξω.

Στις 30 Μαρτίου όμως ο ΔΕΔΔΗΕ έκοψε το ρεύμα στο εργοστάσιο εξαιτίας των χρεών της προηγούμενης διοίκησης που το οδήγησε στο αδιέξοδο.

Οι εργαζόμενοι ζητούν, όπως και όλη η υπόλοιπη διαχείριση, να λειτουργήσει επί νέας βάσης με το ρεύμα στο δικό τους ΑΦΜ της ΚΟΙΝΣΕΠ που έχουν δημιουργήσει και λειτουργεί τόσο το κομμάτι της παραγωγής και της διάθεσης με ομολογουμένως σημαντική επιτυχία.

Αν σκεφτεί μάλιστα κανείς την ανάγκη που υπάρχει αυτό το διάστημα για καθαριστικά, ήταν μια καλή περίοδος να αυξήσει τις πωλήσεις και περαιτέρω να διασφαλίσει τη συνέχιση της λειτουργίας του και την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Για αυτό και καταγγέλλεται η κίνηση διακοπής της ηλεκτροδότησης που συνοδεύτηκε από κλούβες των ΜΑΤ για την «προστασία» των εργολάβων που θα έκοβαν την ηλεκτροδότηση.

Το Κάστρο Αλληλεγγύης Χωρίς Μεσάζοντες Λαμίας αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Έκοψαν το ρεύμα στο εργοστάσιο, που παράγει σαπούνια και φυσικά καθαριστικά από σαπούνι, όταν:

- Οι αγωνιστές εργαζόμενοι του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων ΒΙΟ.ΜΕ., με την ευρεία στήριξη της κοινωνίας και των κινημάτων, εντός και εκτός Ελλάδας, έχουν καταφέρει με την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. που έχουν συστήσει να εμπορεύονται νόμιμα τα προϊόντα τους, και φορολογούνται γι’ αυτό.

- Με την ευρεία στήριξη της κοινωνίας και των κινημάτων, το Σ.Ε. ΒΙΟ.ΜΕ. έχει αντιμετωπίσει στα δικαστήρια όλους τους πλειστηριασμούς του εργοστασίου που έχουν επιχειρηθεί μέχρι σήμερα.

- Είναι σε εξέλιξη οι συζητήσεις του Σ.Ε. ΒΙΟ.ΜΕ. με τα αρμόδια υπουργεία για να εξασφαλιστεί και η λειτουργία του εργοστασίου, με όλα τα προβλεπόμενα, και με την παροχή ρεύματος περασμένη στην ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. με τον Α.Φ.Μ. της. Ώστε, να πληρώνουν το ρεύμα απαλλαγμένοι από τα χρέη της προηγούμενης ιδιοκτησίας προς τη Δ.Ε.Η., που «τυπικά» είναι και οι λόγοι της διακοπής.

Βεβαίως, η μπαμπέσικη ενέργεια τη Δευτέρα 30/3, κάθε άλλο παρά με τους «τυπικούς» λόγους έχει σχέση.

Η διακοπή ηλεκτροδότησης αξημέρωτα από ένα συνεργείο που το συνοδεύουν 2 κλούβες Μ.Α.Τ., ιδίως τώρα, με την πανδημία που υπάρχει τεράστια ανάγκη για είδη ατομικής υγιεινής και είδη καθαρισμού, και με τον στραγγαλισμό της κυκλοφορίας και της εργασίας που έχει επιβληθεί, δείχνει καθαρά, και την άνωθεν εντολή υπό την πίεση των «κύκλων» που θα επωφεληθούν, και το σαφέστατο μήνυμα καταστολής που θέλουν να περάσουν οι κυβερνώντες προς την κοινωνία και προς τα κινήματά της.  

Συμπαραστεκόμαστε όλοι στους αγωνιστές εργαζόμενους της ΒΙΟ.ΜΕ. και στον δίκαιο αγώνα τους! Η εθελοντική μας κίνηση, μαζί με τον κόσμο της Φθιώτιδας που συμμετέχει στις δράσεις, τους στηρίζει και στην πράξη έχοντας συμπεριλάβει τακτικά τα προϊόντα τους στις απευθείας διαθέσεις προϊόντων, ενώ είχαμε προγραμματίσει τη συμμετοχή τους και στην 55η απευθείας διάθεση η οποία αναβλήθηκε.

Το συνεργατικό από τη βάση της κοινωνίας εγχείρημα του Σ.Ε. ΒΙΟ.ΜΕ., είναι ένα εξαιρετικό φωτεινό παράδειγμα εργατικής αυτοδιαχείρισης με παγκόσμια απήχηση. Χρειάζεται τη στήριξη όλων μας, για να επιβιώσει και να ανθίσει. Χρειάζεται να το πράξουμε με κάθε τρόπο. Και θα το πράξουμε με κάθε τρόπο, απέναντι σε κάθε μέτρο καταστολής και αψηφώντας κάθε μέτρο-πρόφαση ‘’εκτάκτου ανάγκης’’».