Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανθήλη: Τα νερά του Σπερχειού μπήκαν στο νεκροταφείο - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Απριλίου 2020 19:05 Ανθήλη: Τα νερά του Σπερχειού μπήκαν στο νεκροταφείο - ΒΙΝΤΕΟ

Ανυπολόγιστες ζημιές στον κάμπο από την ορμή του νερού…

Τις βλαβερές συνέπειες μιας κακοκαιρίας που δεν ήρθε στον καιρό της, βιώνει ο κάμπος της Λαμίας κυρίως στην περιοχή της Ανθήλης.

Με τα νερά του Σπερχειού να έχουν πλημμυρίσει από το πρωί της Δευτέρας (6/4) τα χωράφια από το Φραντζόμυλο και κάτω, λίγο αργότερα έφθασαν να ξεπερνούν τα πρόχειρα φράγματα της Ανθήλης και να πλημμυρίζουν το «Δέλτα» φθάνοντας μέχρι το Νεκροταφείο της Κοινότητας! Τα νερά όπως θα δείτε και στο βίντεο πλημμύρισαν τα μνήματα και εξακολουθεί να απειλούν και το υπόλοιπο χωριό:

Η υπόθεση του μεριστή και τα πρόχειρα φράγματα στην αγροτική περιοχή του Λαμιώτικου κάμπου, δεν είναι κάτι καινούριο. Θυμίζουμε ότι και το 2015 υπήρξαν ανάλογα προβλήματα, ωστόσο το νερό σταμάτησε στα όρια του Νεκροταφείου. Τότε βέβαια ο Σπερχειός είχε εκτονωθεί ψηλότερα, προκαλώντας σοβαρές καταστροφές σε υποδομές γεφυρών και του οδικού δικτύου.

Η διαφορά επίσης ήταν ότι τότε ήταν χειμώνας, ενώ τώρα είναι Άνοιξη και με την αλλαγή του ανέμου ότι ήταν κάτω από τα 1.200-1.300 υψόμετρο έγινε νερό μαζί με τη βροχή που έπεφτε ασταμάτητα μέχρι τις πρωινές ώρες.

Μηχανήματα της Περιφέρειας και του Δήμου Λαμιέων, ενεργούν από το πρωί, αλλά αν δεν υποχωρήσει λίγο η στάθμη δεν μπορούν να κάνουν και πολλά.

Η μόνη ευχάριστη είδηση είναι ότι από τους ταμιευτήρες του ορεινού όγκου της δυτικής Φθιώτιδας, υπήρξε μικρή πτώση της στάθμης που αναμένεται να φανεί αργότερα και πιο ανατολικά.

Δείτε φωτογραφίες: