Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Δήμος Θηβαίων ζητεί να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020 17:24 Ο Δήμος Θηβαίων ζητεί να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Χιλιάδες στρέμματα πλημμύρισαν στην περιοχή του δήμου Θηβαίων σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό των αποτελεσμάτων της κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή από τις 3 Απριλίου.

Σύμφωνα με το Δήμο έχουν πλημμυρίσει:

• ο κάμπος στη θέση ΒΑΡΥΚΟ της Δ.Ε. Βαγίων, σε όλη την έκτασή του , η οποία υπολογίζεται σε 10.000 και πλέον στρέμματα

• ο κάμπος της Δ.Ε. Θηβαίων, ιδιαίτερα στη θέση «ΠΕΡΝΕΡΙ», σε έκταση τουλάχιστον 10.000 στρεμμάτων

• οι οικισμοί Λιβαδόστρα της Τ.Κ. Λεύκτρων και Σαράντι της Τ.Κ. Χωστίων

•  η περιοχή μεταξύ της διασταύρωσης της Τ.Κ. Ελεώνα με την ΠΕΟ Θηβών – Χαλκίδος, στο ύψος της υφιστάμενης γέφυρας

Όπως σημειώνει ο Δήμος Θηβαίων με τα τεχνικά μέσα που διαθέτει από την πρώτη στιγμή κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές, το εύρος των οποίων είναι τεράστιο. Για αυτό ζητήθηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Π.Ε. Βοιωτίας της Περιφέρειας Στερεάς, που έσπευσαν να βοηθήσουν.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου έχει ζητήσει από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας οι Δημοτικές Ενότητες Βαγίων και Θηβών να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δεδομένου ότι οι ζημιές που έχουν υποστεί οι καλλιεργητές είναι ανυπολόγιστες.

Τα ξημερώματα της 6ης Απριλίου, ο Δήμαρχος Θηβαίων μαζί με τον Αντιδήμαρχο της Δ.Ε. Θίσβης Αναστάσιο Καμούτση, τον Τοπικό Σύμβουλο Σεραφείμ Κατσίβελο και τον αρμόδιο υπάλληλο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, βρέθηκαν στον οικισμό του Σαραντίου, προκειμένου να συντονίσουν τα μηχανήματα του Δήμου, που απομάκρυναν φερτά υλικά και δημιουργούσαν αναχώματα στους δρόμους για την προστασία  οικιών και καταστημάτων. Η  Π.Υ. παράλληλα προέβη σε απάντληση υδάτων, όπου ήταν απαραίτητο.

Αυτοψίες πραγματοποίησαν, επίσης, στις πλημμυρισμένες εκτάσεις Θήβας και Βαγίων ο Δήμος και η Περιφέρεια.

Τέλος, μηχανήματα του Δήμου προσπαθούν να αποκαταστήσουν ζημιές στην περιοχή της συνοικίας Τάχι, απομακρύνοντας φερτά υλικά.