Τηλεδιάσκεψη στην Περιφέρεια Στερεάς για τον κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020 19:25 Τηλεδιάσκεψη στην Περιφέρεια Στερεάς για τον κορωνοϊό

Με συμμετοχή εκπροσώπων της Εκκλησίας, της Υγείας, των Δήμων, της Αστυνομίας, της Εκπαίδευσης, των τοπικών Επιμελητηρίων και των Εργαζομένων…

Με αντικείμενο το συντονισμό δράσεων και ενεργειών για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός συγκάλεσε σήμερα, Δευτέρα 6 Απριλίου, τηλεδιάσκεψη με θεσμικούς φορείς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Αναλυτικότερα, στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κκ. Σεραφείμ, εκπρόσωπος των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών των Μητροπόλεων της Στερεάς Ελλάδας, ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας Νίκος Σουλιώτης,  ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Υπ/γός Γιώργος Κανέλλος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας Θανάσης Κυρίτσης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας Χρήστος Γεωργίου, εκπρόσωπος των Ιατρικών Συλλόγων της Στερεάς Ελλάδας, η Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας Σοφία Ανεστοπούλου, εκπρόσωπος των Εργατικών Κέντρων της Στερεάς Ελλάδας, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας Ελένη Μπενιάτα και ο Γενικός Διευθυντής της Περιφέρειας Σταύρος Τσελάς.

Αρχικά, ο κ. Σπανός ενημέρωσε για τις δράσεις που έχει αναπτύξει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με τους φορείς, τόσο για την πρόληψη και αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊου, όσο και για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Ενδεικτικά σε αυτές περιλαμβάνονται η τηλεϊατρική, η εθελοντική αιμοδοσία, η γραμμή ενημέρωσης και ψυχολογικής υποστήριξης, το ηλεκτρονικό πρόγραμμα προσχολικής εκπαίδευσης και φυσικά η στήριξη των δομών του ΕΣΥ.

Ακολούθως, οι συμμετέχοντες έλαβαν διαδοχικά το λόγο και έθεσαν στη σύσκεψη ζητήματα αρμοδιότητας τους, όπως η λειτουργία των μονάδων υγείας, η αστυνόμευση, η ανάγκη στήριξης της περιφερειακής οικονομίας και προστασίας του εργατικού δυναμικού, οι απαραίτητες προσαρμογές στην εκπαίδευση αλλά και η λειτουργία των κοινωνικών δομών για την προστασία των ευπαθών ομάδων.

Από τη σύσκεψη αναδείχθηκε η ανάγκη συντονισμού των δράσεων, ούτως ώστε μέσα από τις συνέργειες να καλύπτονται με τον πιο άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο οι ανάγκες και οι προτεραιότητες και να αποδίδεται αντίστοιχο έργο στους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας, σημείο που αποτέλεσε και τον κοινό τόπο των συνομιλητών.

«Αυτή τη στιγμή, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Η Πολιτεία, η Εκκλησία, οι φορείς, να συνεργαστούμε για να προσφέρουμε με τον καλύτερο τρόπο αυτά που οφείλουμε στους πολίτες, ενάντια στην κοινή απειλή για τη δημόσια υγεία», σχολίασε μετά τη σύσκεψη ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, επιμένοντας στην ανάπτυξη συνεργειών: «Αναπτύσσουμε συνέργειες, λύνουμε προβλήματα και είμαστε σύμμαχοι στον κοινό στόχο. Να μείνουμε υγιείς και να βγούμε από αυτή τη δοκιμασία με τις λιγότερες δυνατές πληγές», κατέληξε στη δήλωσή του ο Περιφερειάρχης.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση