Ασύρματη λύση για τους μαθητές απομακρυσμένων περιοχών της Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 08 Απριλίου 2020 08:15 Ασύρματη λύση για τους μαθητές απομακρυσμένων περιοχών της Φθιώτιδας

Μηδενική χρέωση για τις πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων…

Ξεκινά την Τετάρτη 8 Απριλίου 2020, η χωρίς χρέωση δεδομένων (zerorating) από κινητά δίκτυα, σε ψηφιακές πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία.

Πρόκειται ασφαλώς για μία είδηση που ανακουφίζει οικογένειες μαθητών σε απομακρυσμένες περιοχές, που δεν είχαν καθόλου ή έστω καλή πρόσβαση σε επίγεια δίκτυα των παρόχων τηλεφωνίας.

Το LamiaReport έγινε δέκτης παραπόνων οικογενειών από τη Νέα Άγναντη του Δήμου Καμένων Βούρλων, όπου 15 περίπου παιδιά δεν είχαν δυνατότητα πρόσβασης στις πλατφόρμες του υπουργείου Παιδείας.

Συνομιλώντας με το Δήμαρχο Καμένων Βούρλων Γιάννη Συκιώτη διαπιστώσαμε ότι ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η Κόμνηνα και κατ’ επέκταση κι άλλα ορεινά διαμερίσματα της Φθιώτιδας, αλλά και της ευρύτερης Στερεάς κυρίως σε Ευρυτανία και Εύβοια.

Σε επίπεδο Περιφέρειας Στερεάς, το πρόβλημα συζητήθηκε εκτενώς στην τηλεδιάσκεψη του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού με διάφορους φορείς και θεσμικούς παράγοντες, ανάμεσα στους οποίους και η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ελένη Μπενιάτα.

Η κα Μπενιάτα έχοντας εγκαίρως διαπιστώσει τα τεχνολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν μαθητές σχολικών μονάδων απομακρυσμένων περιοχών, είχε εισηγηθεί σχετικά στο υπουργείο, ενώ σε συνεργασία και με τους λοιπούς εμπλεκόμενους προκρίνει λύσεις για την κάλυψη οικογενειών που δε διαθέτουν ηλεκτρονικό υπολογιστή ή κάποια άλλη συσκευή για τη σύνδεσή τους με τη σχολική πλατφόρμα.

Έτσι, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης διαπίστωσε ήδη τις ανάγκες σε επίπεδο Λυκείων, ενώ σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων θα καταγραφούν οι ανάγκες και σε επίπεδο Γυμνασίου – Δημοτικού.

Σε αυτό το κομμάτι θα παίξει το ρόλο της πρωτίστως η Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς είναι δεδομένη η διάθεση όλων (Περιφέρειας - Δήμων) να προσφέρουν. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Ηλία Κυρμανίδη μας διαβεβαίωσε ότι εξετάζεται η δυνατότητα δαπάνης και το ύψος της για όσους μαθητές δε διαθέτουν ηλεκτρονικό υπολογιστή ή τάμπλετ για τη σύνδεσή τους με τις ψηφιακές υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας.

Ομοίως και άλλοι φορείς έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους όπως τα Επιμελητήρια, που δια μέσω του Περιφερειακού Προέδρου τους Θανάση Κυρίτση, προσφέρουν τα χρήματα των επάθλων του καθιερωμένου διαγωνισμού επιχειρηματικότητας, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού.

Αναγνωρίζοντας λοιπόν το μεγάλο πρόβλημα σε εποχή πανδημίας, που υποχρεώνει τη μαθητική κοινότητα να βρίσκεται σπίτι της, παρέχεται πλέον η λύση μέσω της συνεργασίας του υπουργείου και των παρόχων κινητής τηλεφωνίας της χώρας Cosmote, Vodafone και Wind.

Η χωρίς χρέωση πρόσβαση από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας προσφέρεται στις κάτωθι ιστοσελίδες  που χρησιμοποιούνται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία:

https://www.sch.gr/

http://eclass.sch.gr

http://blogs.sch.gr

http://lessons.sch.gr

http://mmpres.sch.gr/

sso.sch.gr

https://dschool.edu.gr/

https://e-me.edu.gr

https://4all.e-me.edu.gr

http://ebooks.edu.gr/new/

http://photodentro.edu.gr/aggregator

micro.photodentro.edu.gr

saas.photodentro.edu.gr

aggregation-service.photodentro.edu.gr

http://aesop.iep.edu.gr

http://www.study4exams.gr

https://cisco.webex.com/

https://www.mathainoumestospiti.gov.gr/

 

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση