Κακοκαιρία Στερεά Ελλάδα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές που επλήγησαν

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Απριλίου 2020 19:35 Κακοκαιρία Στερεά Ελλάδα: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές που επλήγησαν

Πάνε πίσω τα τέλη της Κωπαΐδας– Επεμβάσεις όπου έγιναν ζημιές…

Με μεγάλη ένταση χτύπησε η κακοκαιρία ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα.

Μπορεί οι χιονοπτώσεις στους ορεινούς όγκους της Ευρυτανίας, της Βόρειας Φωκίδας και της Δυτικής Φθιώτιδας, να προκάλεσαν τη μεγαλύτερη εντύπωση και να αποτέλεσαν πρώτη είδηση καθώς διανύουμε ήδη το δεύτερο μήνα της Άνοιξης, ωστόσο οι νεροποντές ήταν εκείνες που δημιούργησαν τα μεγαλύτερα προβλήματα ειδικά στα δίκτυα υποδομών.

Κωπαΐδα, Δήμος Λοκρών, Δήμος Θηβαίων και πολλές περιοχές της βόρειας και κεντρικής Εύβοιας (αλλά και πιο νότια), επλήγησαν σημαντικά, από τις πλημμύρες, καταστρέφοντας παράλληλα και κάποιες προσωρινές επεμβάσεις που είχαν γίνει πριν την ολοκλήρωση σημαντικών έργων υποδομών. Ωστόσο πέτυχαν στο σημαντικότερο κομμάτι τους που ήταν η προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Σε αυτά αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, σημειώνοντας ότι έχει ζητηθεί η κήρυξη κάποιων περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, ενώ για τους παραγωγούς της Κωπαΐδας ανήγγειλε την παράταση πληρωμής των τελών έως τα τέλη Μαΐου.

Δείτε το βίντεο:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση