Πρόσφυγες Μαλακάσας: Αντί να είναι σε καραντίνα έκαναν βόλτα στην Αθήνα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 08 Απριλίου 2020 13:06 Πρόσφυγες Μαλακάσας: Αντί να είναι σε καραντίνα έκαναν βόλτα στην Αθήνα

Στο Σταθμό Λαρίσης από την καραντίνα της Μαλακάσας εντοπίστηκαν τρεις αλλοδαποί χθες το μεσημέρι.

Πρόκειται για δύο άνδρες και μια γυναίκα- η οποία μάλιστα είναι και έγκυος- και διαμένουν στη συγκεκριμένη δομή της Μαλακάσας, η οποία όμως βρίσκεται σε καραντίνα 14 ημερών, καθώς πριν από τρεις ημέρες είχε εντοπιστεί κρούσμα κορωνοϊού και ήδη όλο το κέντρο είναι σε διαδικασία ιχνηλάτησης.

Οι αστυνομικοί που περιπολούσαν στην περιοχή εντόπισαν τους τρεις αλλοδαπούς, τους σταμάτησαν για να κάνουν έλεγχο και εκεί διαπίστωσαν ότι με κάποιο τρόπο είχαν σπάσει την καραντίνα και είχαν φτάσει στην Αθήνα.

Η γυναίκα τούς είπε αρχικά πως είχε φύγει μαζί με τον άνδρα της για να έρθουν στην Αθήνα, όπου είχαν ραντεβού με έναν γιατρό για την πορεία της εγκυμοσύνης της, όμως όταν οι αστυνομικοί της είπαν να τη μεταφέρουν οι ίδιοι στο νοσοκομείο που είναι ο γιατρός της, εκείνη το αρνήθηκε.

Λίγη ώρα αργότερα, και τα τρία άτομα μεταφέρθηκαν και πάλι στο κέντρο προσφύγων της Μαλακάσας.

Το κρούσμα που είχαν εντοπίσει οι υγειονομικές Αρχές ήταν ένας 53χρονος άνδρας, ο οποίος φαίνεται να πάσχει και από υποκείμενο νόσημα ενώ οι υπεύθυνοι της δομής παρακολουθούν και όλους τους υπόλοιπους αλλοδαπούς για να αναφέρουν στον ΕΟΔΥ οποιοδήποτε ύποπτο σύμπτωμα.

Πηγή: cnn.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση