Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στερεά Υπεροχής: Μια διαφορετική συνεδρίαση…

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 11 Απριλίου 2020 10:35 Στερεά Υπεροχής: Μια διαφορετική συνεδρίαση…

Στα τεχνικά προβλήματα που αντιμετώπισαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κατά την πρώτη συνεδρίαση διά περιφοράς και με τηλεδιάσκεψη των επικεφαλής, αναφέρεται με δελτίο τύπου η παράταξη "Στερεά Υπεροχής" και ο Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Ο κ. Αναγνωστάκης, κατέθεσε πρόταση ώστε οι συνεδριάσεις να διεξάγονται με το σύνολο των περιφερειακών συμβούλων ή έστω με αναλογική εκπροσώπηση των παρατάξεων και στον αριθμό που εξασφαλίζεται η νόμιμη απαρτία, με την προϋπόθεση να διασφαλιστεί τεχνικά  η διαδικασία.

Όπως αναφέρει σε αυτή την πρώτη διαφορετική συνεδρίαση λόγω των τεχνικών δυσκολιών, δεν δόθηκε η δυνατότητα να αναπτυχθεί, αναλυτικά και διεξοδικά, ο πολιτικός διάλογος επί των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης αλλά ούτε και να συζητηθούν κρίσιμα ζητήματα, που αφορούν:

• στην περιφερειακή οικονομία,

• στην προστασία των αγροτών και κτηνοτρόφων μας,

• στις καταστροφές από τα καιρικά φαινόμενα στη Βοιωτία, στην Εύβοια και στη Φθιώτιδα

• στην αντιμετώπιση της πανδημίας,

• στο Ε.Σ.Π.Α. και στην επιχειρούμενη αναστολή του από την Κυβέρνηση

• στο Τεχνικό Πρόγραμμα αλλά και άλλα επίκαιρα θέματα.

Στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου έστειλαν ηλεκτρονικά τη ψήφο και τις όποιες παρατηρήσεις τους.

«Είναι αυτονόητη η πειθαρχία μας, στα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας αλλά πρέπει να βρούμε και τρόπους έτσι ώστε να μην υπονομευτεί η δημοκρατική λειτουργία των συλλογικών μας οργάνων. Εμείς καταθέσαμε την πρότασή μας και ευελπιστούμε στην αποδοχή και υλοποίησή της», καταλήγει στη δήλωσή του ο επικεφαλής της «Στερεάς Υπεροχής» Δημήτρης Αναγνωστάκης.