Λαμία: Φωτιά τα ξημερώματα στην Μητρόπολη (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 12 Απριλίου 2020 13:24 Λαμία: Φωτιά τα ξημερώματα στην Μητρόπολη (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

«Βοήθησε η Παναγία και αποφύγαμε την καταστροφή...», δήλωσε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport η πυρκαγιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα τα ξημερώματα και οι καπνοί έζωσαν τον Μητροπολιτικό ναό.

Ευτυχώς όμως η φωτιά δεν πήρε μεγάλες διαστάσεις και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Η θεία Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων θα γίνει στον Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά.

Στο σημείο έσπευσε και ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών. «Όταν είμαστε σε κατάσταση δοκιμασίας έρχονται και οι πειρασμοί...», είπε, ωστόσο όπως συμπλήρωσε «Μετά τον πειρασμό και τη δοκιμασία έρχεται η Ανάσταση, το φως και η λευτεριά...»

Δείτε το βίντεο:

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης σχετικά με τη φωτιά στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό

Μικρής έκτασης φωτιά προκλήθηκε τις πρωινές ώρες της Κυριακής των Βαΐων, 12 Απριλίου, στο εσωτερικό του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας. Το προσωπικό του Ναού ειδοποίησε την Πυροσβεστική και αμέσως κατέφθασαν στο Ναό άνδρες και οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και κατέσβεσαν την φωτιά, ενώ στον Ναό έσπευσαν από την πρώτη στιγμή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών, ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως μας Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος, Ο Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. π. Νεόφυτος Ραφαηλίδης και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Λαμίας Πρωτ. π. Παναγιώτης Σερέτης.

             Ο Σεβασμιώτατος ερωτηθείς από δημοσιογράφους που βρέθηκαν στο χώρο του Ναού προέβη στην ακόλουθη πρώτη δήλωση:

            «Είχαμε μία δοκιμασία σήμερα, ένα πρόβλημα στα ηλεκτρολογικά, ένα βραχυκύκλωμα, το οποίο μας έβαλε σε ένα πειρασμό σήμερα τα ξημερώματα.

            Ευτυχώς η Παναγία μας έβαλε το χέρι Της και δεν πάθαμε κάποια συμφορά, κάποιο (πολύ μεγάλο) κακό, φύλαξε η Χάρη Της μέσα σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση που ζούμε.  Να δοξάζουμε το Θεό και να έχουμε υπομονή,  να έχουμε αγάπη.

          Πάντοτε όταν είμαστε σε κατάσταση δοκιμασίας έρχονται και παραπάνω πειρασμοί.  Έτσι είναι η πνευματική ζωή.  Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα αυτά, αλλά μετά τον πειρασμό και τη δοκιμασία έρχεται η Ανάσταση και το Φως και η Λευτεριά. Να έχουμε αισιοδοξία και ελπίδα.

          Δοξάζω τον Θεό, ευχαριστώ την Παναγία μέσα από την καρδιά μου, γιατί πραγματικά τρομάξαμε από αυτή τη δοκιμασία. Δοξάζω την Παναγία μας που για μία ακόμη φορά έβαλε το δροσερό Της πέπλο και μας φύλαξε».

          Εν αναμονή του πορίσματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της ακριβούς εκτιμήσεως των προκληθεισών ζημιών, ο Σεβασμιώτατος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Στερεάς Ελλάδος και Θεσσαλίας, Υποστράτηγο Μάριο Αποστολίδη, τον Διοικητή Περιφερειακών Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδος Αριπύραρχο Σωτήριο Κορέλα και  τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Φθιώτιδος, Πύραρχο Ανδρέα Μωράτη, τους οποίους και ευχαρίστησε για την άμεση και αποτελεσματική επέμβαση των ανδρών του Πυροσβεστικού Σώματος.

        Μόλις δημοσιεύθηκε από τα ΜΜΕ η είδηση για την φωτιά στο Μητροπολιτικό μας Ναό,  επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον Σεβασμιώτατο μας κ. Συμεών ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και πολλοί Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, για να εκφράσουν το αμέριστο ενδιαφέρον τους και την αδελφική συμπαράστασή τους στην τοπική μας Εκκλησία, τους οποίους και ευχαριστεί από καρδιάς και ευγνωμόνως ο Σεβασμιώτατος.

          Επίσης, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό προσήλθε άμεσα και ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος για να εκφράσει το ενδιαφέρον του και την συμπαράστασή του, ενώ στον Σεβασμιώτατο τηλεφώνησαν, για να εκφράσουν την συμπαράσταση και το ενδιαφέρον τους οι τοπικοί μας άρχοντες, αλλά και πλήθος πιστών, μέσα από την πόλη της Λαμίας και από όλο το εύρος της Μητροπολιτικής μας Περιφερείας μας, αλλά και εκτός Φθιώτιδος.

         Με εντολή του Σεβασμιωτάτου και μέχρι νεωτέρας οι Ιερές Ακολουθίες του Μητροπολιτικού Ναού, με το ίδιο πρόγραμμα, θα τελεσθούν στον Ιερό Ναό του Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά του Ιατρού, πολιούχου Λαμίας.

Δείτε φωτογραφίες...

Προσαρμοσμένη αναζήτηση