Ερώτηση Οικονόμου για τις αποζημιώσεις του έργου «Αρδευτικό Δίκτυο Ανατ. Βίστριζας»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020 15:58 Ερώτηση Οικονόμου για τις αποζημιώσεις του έργου «Αρδευτικό Δίκτυο Ανατ. Βίστριζας»

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη σχετικά με τις αποζημιώσεις των αγροτών των οποίων μέρος της ιδιοκτησίας τους χρησιμοποιείται για τις ανάγκες υλοποίησης του έργου αγροτικής υποδομής «Αρδευτικό Δίκτυο Ανατολικής Βίστριζας» που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή του πρώην Δήμου Υπάτης.

Συγκεκριμένα,  το έργο αφορά τον αναδασμό και την άρδευση, με υπόγειο δίκτυο, 24.000 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή του πρώην Δήμου Υπάτης (σημερινού Δήμου Λαμιέων) στις τοπικές κοινότητες Λαδικού, Ροδωνιά, Βασιλικά, Καρυά, Συκά και Αμαλώτα και στην περιοχή της Σπερχειάδας. 

Στον προϋπολογισμό του συγκεκριμένου έργου προβλέπονται αποζημιώσεις για τους ιδιοκτήτες των οποίων η γη χρησιμοποιείται για τις ανάγκες υλοποίησης του εν λόγω έργου.

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω ο κ. Οικονόμου ρωτάει τον κ. υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης:

-Έχει προσδιοριστεί πότε θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις των δικαιούχων δεδομένου ότι δεν έχουν καταβληθεί ακόμα οι αποζημιώσεις για το 2019;

-Θα εκδοθεί διευκρινιστική οδηγία εν όψει των δηλώσεων ΟΣΔΕ και των δηλώσεων Βιολογικής Καλλιέργειας για το αν όσοι καλλιεργούν τις συγκεκριμένες εκτάσεις θα συμπεριλάβουν στις δηλώσεις τους την έκταση που χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή για τις ανάγκες υλοποίησης του έργου;

Προσαρμοσμένη αναζήτηση