Από τη Λάρισα στο Βόρειο και Νότιο Πόλο για χάρη του διαστήματος

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Απριλίου 2020 08:32 Από τη Λάρισα στο Βόρειο και Νότιο Πόλο για χάρη του διαστήματος

Αδριανός και Άρης Γολέμης, δύο αδέλφια που σχεδιάζουν δορυφόρους μιλούν στομν Πάνου Γαρουφαλιά, για τα σχέδιά τους εν μέσω καραντίνας…

Είναι δύο αδέλφια από τη Λάρισα που βάλθηκαν να κάνουν το παιδικό τους όνειρο, πραγματικότητα. Να εργαστούν για διαστημικά προγράμματα και τα κατάφεραν. Χρειάστηκε βέβαια να φτάσουν στα δύο παγωμένα άκρα του κόσμου, στην Ανταρκτική και στην Αρκτική!

Ο Αδριανός Γολέμης σπούδασε ιατρός στο ΑΠΘ. Μέχρι πριν από έναν μήνα ήταν στην Γερμανία. Το 2014 δούλεψε για ένα χρόνο σε καραντίνα στο σταθμό του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος στην Ανταρκτική συλλέγοντας στοιχεία από πειράματα για να υπάρξει επεξεργασία τους.

Ο Άρης Γολέμης, πολιτικός μηχανικός, σχεδιάζει μικρούς και γρήγορους δορυφόρους για το Πανεπιστήμιο Luleå University of Technology στη Βόρεια Σουηδία, στην Αρκτική δηλαδή! Μάλιστα οι δύο δορυφόροι που σχεδιάζει μαζί μια ομάδα άλλων συναδέλφων του θα τεθούν σε πολική τροχιά στα επόμενα δύο χρόνια.

Εμείς τους εντοπίσαμε στη Θεσσαλονίκη. Ο Αδριανός δουλεύει σε νοσοκομείο της περιοχής και ο Άρης μόλις πριν από λίγες ημέρες ήρθε από τη Σουηδία και βρίσκεται σε 14ήμερη καραντίνα.

(Άρης και Αδριανός σε... πολικές συνθήκες)

Τα δύο αδέρφια είναι άνθρωποι που λατρεύουν την τεχνολογία, αλλά μπορούν να δώσουν και πρακτικές συμβουλές για την καραντίνα και πόσο αυτή επηρεάζει τον ανθρώπινο οργανισμό. Υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να γίνει πιο δημιουργική αυτή η περίοδος για εμάς.

«Δούλεψα σε απομόνωση στην Ανταρκτική για έναν χρόνο για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος – Σχεδιάζουμε δύο δορυφόρους στη Βόρεια Σουηδία που θα τεθούν σε πολική τροχιά στο διάστημα, σε δύο χρόνια – Στην καραντίνα χρειάζεται να επεκτείνεις τα αποθέματα υπομονής που έχεις και να δεις τα πράγματα από την σκοπιά του άλλου» σχολιάζουν τα δύο αδέλφια μιλώντας για την... καραντίνα που βιώνουν ηθελημένα και στέλνουν το μήνυμα στους παραβατικούς συμπολίτες μας.

Πηγή: larissanet.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση