Με εξιχνίαση ληστείας και δύο κλοπών το ποδαρικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Απριλίου 2020 15:35 Με εξιχνίαση ληστείας και δύο κλοπών το ποδαρικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας

Από το περασμένο Σάββατο (11-04-2020), ξεκίνησε επίσημα η λειτουργία της νεοσυσταθείσας Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας.

Τα… καλορίζικα έδωσε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγος Γεώργιος Κανέλλος, προς τον Διοικητή της Υπηρεσίας και το προσωπικό της, ευχόμενος κάθε επιτυχία στην άσκηση των καθηκόντων τους για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και την προστασία των πολιτών.

Στο πλαίσιο της εκκίνησης της νέας περιόδου για τους ανθρώπους της Υπηρεσίας, είχαμε την εξιχνίαση τριών υποθέσεων και συγκεκριμένα μίας ληστείας που είχε διαπραχθεί τον περασμένο Ιανουάριο και δύο κλοπών, με πρωταγωνιστές και στις τρεις περιπτώσεις Ρομά.

Συγκεκριμένα ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του νεαρού Ρομά, ο οποίος στις 13 Ιανουαρίου είχε επιτεθεί σε 90χρονη έξω από το σπίτι της στη Λεωφόρο Δημοκρατίας αποσπώντας της 50 ευρώ. Μάλιστα η ηλικιωμένη είχε καταλήξει στο Νοσοκομείο για πρώτες βοήθειες.

Πρόκειται για 26χρονο Ρομά, ο οποίος φέρεται να έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές. Σχηματίσθηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Οι κλοπές

Όπως σημειώσαμε παραπάνω η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας εξιχνίασε και δύο κλοπές που σημειώθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο και Φεβρουάριο αντίστοιχα.

Στην πρώτη περίπτωση, δύο Ρομά που από την έρευνα προέκυψε ότι ο ένας είναι ανήλικος, εισήρθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Λαμία και αφαίρεσαν διάφορα μεταλλικά αντικείμενα και λιπαντικά οχημάτων, καθώς και ηλεκτρονικές συσκευές.

Στην δεύτερη περίπτωση εξιχνιάστηκε η περίπτωση κλοπής από σπίτι στη Λαμία με δράστη έναν 16χρονο Ρομά. Ο ανήλικος σύμφωνα με τα στοιχεία παραβίασε παράθυρο του σπιτιού και αφαίρεσε από το εσωτερικό της, χρηματικό ποσό που έφτανε τα 100 ευρώ, καθώς και διάφορα κοσμήματα.

Και για τις δύο υποθέσεις σχηματίστηκε ποινική δικογραφία που υπεβλήθησαν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας

Την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση