Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στα Άγραφα (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Απριλίου 2020 20:52 Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στα Άγραφα (ΒΙΝΤΕΟ)

Περίπου στα 100 στρέμματα δασικής έκτασης πρόλαβε να κάψει η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης στη θέση στην περιοχή Τροβάτο Αγράφων στην Ευρυτανία.

Λόγω των ισχυρών ανέμων οι φλόγες γρήγορα επεκτάθηκαν στην περιοχή με το ελατόδασος προκαλώντας ζημιά στο φυσικό κάλλος της περιοχής. Το ευτύχημα είναι ότι η διεύθυνση των ανέμων δεν οδήγησε τις φλόγες προς τον οικισμό.

Όπως είχε ζητήσει από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης, στη μάχη ρίχτηκαν και εναέρια μέσα όπως πυροσβεστικό ελικόπτερο και Canadair, ενώ από εδάφους δουλειά έπιασαν 15 πυροσβέστες με έξι οχήματα, αλλά και πεζοπόρο τμήμα που αναπτύχθηκε εντός του δάσους.

Μετά από οκτώ και πλέον ώρες μάχης με τις φλόγες και η τελευταία εστία σύμφωνα με βίντεο κατοίκου της περιοχής ελέγχθηκε, ωστόσο για το φόβο αναζωπύρωσης θα μείνουν όλο το βράδυ δυνάμεις στο σημείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η πυρκαγιά ξεκίνησε από ανθρώπινη δραστηριότητα και δυστυχώς επεκτάθηκε σε σημείο με δέντρα που έδωσε «τροφή» στις φλόγες για να προκαλέσουν ζημιά στο όμορφο δάσος. Περισσότερα και ασφαλέστερα συμπεράσματα θα βγουν ωστόσο από την προανάκριση που διενεργεί το αρμόδιο τμήμα της Π.Υ. Καρπενησίου.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση