Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η αποστολή "Αγάπης" της Μαριάννας Βαρδινογιάννη στη Μητρόπολη Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020 08:22 Η αποστολή "Αγάπης" της Μαριάννας Βαρδινογιάννη στη Μητρόπολη Φθιώτιδας

Η επικοινωνία Συμεών με την Μαριάννα Βαρδινογιάννη και η στήριξή της στο έργο της Μητρόπολης Φθιώτιδας.

Διαβάστε το σχετικό δελτίο τύπου της Μητρόπολης Φθιώτιδας και δείτε το βίντεο με την επικοινωνία του Μητροπολίτη Συμεών με την πρόεδρο του ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»:

Άπορες οικογένειες που τελούν υπό την φροντίδα και προστασία της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας θα στηρίξουν με δέματα αγάπης το φετινό Πάσχα το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ- Σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο».

    Μετά από απόφαση της Προέδρου της Τιμητικής Κοσμητείας του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες –Σαλαμίνα 2020» κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη όλα τα κονδύλια του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» που είχαν προϋπολογιστεί για τους εορτασμούς του Επετειακού Έτους θα διατεθούν για τη στήριξη των συνανθρώπων μας που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία του κορωνοιόυ.  Μάλιστα, στρατηγική απόφαση του Ιδρύματος με τα κονδύλια αυτά  ήταν να στηριχθούν ευάλωτες ομάδες πληθυσμών στις περιοχές της Σαλαμίνας και των Θερμοπυλών.

     Για τον λόγο αυτό η κυρία  Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ανταποκρινόμενη στην παράκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών προχώρησε σε μια αποστολή αγάπης και ελπίδας μέσα στις Άγιες Ημέρες του Πάσχα.

    Άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες σε όλο το μήκος της εδαφικής έκτασης της τεράστιας Μητροπόλεως Φθιώτιδος, η οποία καλύπτει σχεδόν πέντε χιλάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα, θα λάβουν και αυτές τις ημέρες, εν μέσω κορωνοϊού, το δέμα της αγάπης με τρόφιμα και είδη άμεσης ανάγκης.

    Το καραβάνι της αγάπης έφτασε στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, την Τρίτη 14 Απριλίου 2020, το οποίο και παρέλαβε με ευγνωμοσύνη ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών.

    Μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη θα έχουν προωθηθεί τα δέματα σε 24 διαφορετικά σημεία του Νομού Φθιώτιδος με προσωπική φροντίδα του ίδιου του κ. Συμεών και των συνεργατών του από το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο και τα Ενοριακά Φιλόπτωχα Ταμεία της Μητροπόλεως. Οι καταγεγραμμένες άπορες οικογένειες, οι πτωχότεροι των πτωχών, με συγκεκριμένα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, θα έχουν την δυνατότητα να περάσουν τις γιορτινές μέρες του Πάσχα με το δώρο της αγάπης που θα φτάσει στο σπιτικό τους.

     Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, μόλις παρέλαβε τα δέματα, επικοινώνησε μέσω skype με την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη και της εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του και τις ευχαριστίες τόσο του ιδίου όσο και της τοπικής Εκκλησίας.  

Δείτε το βίντεο από την επικοινωνία που είχε με skype ο Σεβασμιώτατος Συμεών με την κ. Βαρδινογιάννη.

Δείτε επίσης τι είπε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κατά την παραλαβή των δεμάτων για τα τρόφιμα:

Δείτε και φωτογραφίες από την επικοινωνία του Μητροπολίτη με την πρόεδρο του το Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ- Σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο» κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, καθώς επίσης και από την παραλαβή των δεμάτων: