«Καμπανάκι» της ΚΕΔΕ προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την αιγοπροβατοτροφία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020 18:42 «Καμπανάκι» της ΚΕΔΕ προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την αιγοπροβατοτροφία

Επιστολή με την οποία ζητεί την άμεση στήριξή των Ελλήνων κτηνοτρόφων από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μετά από πρωτοβουλία του Δημήτρη Τζιαχρήστα.

Με πρωτοβουλία του Προέδρου της Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ και πρώην Δημάρχου Δομοκού, Δημήτρη Τζιαχρήστα η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας έστειλε επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επισημαίνοντας τις κρίσιμες ώρες που βιώνουν οι κτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση, έχουν επιφέρει σημαντικό πλήγμα στην παραγωγή τους, βλέποντας ταυτόχρονα να χάνεται η φετινή πασχαλινή αγορά και το εισόδημά τους να συρρικνώνεται δραματικά.

Επιπλέον στην επιστολή τονίζεται ότι οι εξαγωγές, που αποτελούσαν κύριο έσοδο των αιγοπροβατοτρόφων μας έχουν μηδενιστεί, με αποτέλεσμα να έχουν οι ίδιοι γονατίσει οικονομικά, λόγω αδυναμίας απορρόφησης της παραγωγής τους από την Ιταλία κυρίως, αλλά και την Ισπανία για το Πάσχα των Καθολικών. Τα προβλήματα μάλιστα που δημιουργούνται από αυτή την κατάσταση επεκτείνονται και στο αιγοπρόβειο κρέας, αλλά και στο γάλα.

Η ΚΕΔΕ ζητά από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκειμένου να καλυφθεί ένα μέρος της ζημιάς που υφίστανται οι Έλληνες κτηνοτρόφοι:

1. την άμεση στήριξή τους με ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (DE MINIMIS) με 20 ευρώ ανά ζώο και

2. την ένταξή τους στους ωφελούμενους από την έκτακτη ενίσχυση των 800 ευρώ εφόσον αυτό είναι εφικτό.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση