Ο Συμεών με τους ιερείς σήκωσαν τον Επιτάφιο - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 18 Απριλίου 2020 11:53 Ο Συμεών με τους ιερείς σήκωσαν τον Επιτάφιο - ΒΙΝΤΕΟ

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την Ακολουθία και τη Λιτάνευση του Επιταφίου που έγινε μέσα στο Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας.

Διαβάστε το σχετικό δελτίο τύπου της Μητρόπολης:

Σε ιδιαίτερα κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέσθηκε απόψε το βράδυ της Μ. Παρασκευής η Ακολουθία του Επιταφίου (Όρθρος Μ. Σαββάτου) στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

          Στην Ιερά Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών, ενώ της Ακολουθίας προηξήρχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος, συμπαραστατούμενος υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου Λαμίας Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Παναγιώτη Σερέτη και τον Ιεροδιάκονο π. Νικόλαο Πολυζώη.

          Τους Ιερούς ύμνους απέδωσαν οι Ιεροψάλτες του Ναού, ο Πρωτοψάλτης κ. Δημήτριος Μαντές και ο Λαμπαδάριος, Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας «Γερμανός ο Μελωδός» κ. Ανδρέας Ιωακείμ.

          Τον Επιτάφιο Θρήνο παρακολούθησαν οι πιστοί από τα σπίτια τους μέσω Τηλεοράσεως, Ραδιοφώνου και Διαδικτύου,  μέσω του «Star Κεντρικής Ελλάδος», μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος (89,4 Fm) και από τους τοπικούς Ραδιοφωνικούς Σταθμούς, LamiaFm1, NovaFm και ΣτυλίδαFm και μέσω Livestreaming από την Ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως www.imfth.gr

          Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο τέλος της μεγάλης Δοξολογίας, οι Ιερείς με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο σήκωσαν στα χέρια τους το κουβούκλιο του Επιταφίου και το λιτάνευσαν εντός του Ναού,  εις εφαρμογήν της σχετικής Εγκυκλίου της Ιεράς Συνόδου και με βάση τα προσωρινώς ισχύοντα εκ των κρατικών περιορισμών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

          Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος της Ακολουθίας ευχήθηκε πατρικώς και  εγκαρδίως και με λιτό και ευσύνοπτο τρόπο: 

«Αγαπητοί μου αδελφοί, τούτες οι ώρες είναι ώρες σιωπής, σιγής, περισυλλογής, προσδοκίας της Αναστάσεως. Καλή Ανάσταση!»

Δείτε το βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες από την Ακολουθία και τη Λιτάνευση του Επιταφίου που έγινε μέσα στο Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση