Άνοιξη το Πάσχα - Χειμώνας από Τρίτη!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 19 Απριλίου 2020 20:53 Άνοιξη το Πάσχα - Χειμώνας από Τρίτη!

Διήμερο με βροχές και χιόνια στα ορεινά τη νέα εβδομάδα…

Ανοιξιάτικη με αραιή συννεφιά και το θερμόμετρο στους 25 βαθμούς, θα είναι η ημέρα του Πάσχα σύμφωνα με το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα.

Από την Τρίτη (21/4) όμως, καθώς και την Τετάρτη ο καιρός θα αλλάξει απότομα, με «βουτιά» της θερμοκρασίας ακόμη και 12 βαθμούς, ενώ παράλληλα θα σημειωθούν βροχές, ακόμη και χιόνια στα ορεινά! Το χειμερινό αυτό… σκίρτημα όμως θα έχει μικρή διάρκεια όπως μας διαβεβαιώνει ο συνεργάτης μας, καθώς από την Πέμπτη θα επανέλθουμε σταδιακά στις φυσιολογικές θερμοκρασίες, με το ερχόμενο Σαββατοκύριακο να είναι και πάλι ανοιξιάτικο!

Ο καιρός στην Φθιώτιδα

Με αραιή συννεφιά αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας θα γιορτάσουμε το φετινό Πάσχα στο νομό με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 25 βαθμούς το μεσημέρι.

Τη Δευτέρα του Πάσχα η αραιή συννεφιά θα διατηρηθεί και μάλιστα βαθμιαία θα πυκνώσει, ενώ από αργά το βράδυ θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15-24 βαθμούς.

Την Τρίτη και την Τετάρτη προβλέπονται ασθενείς βροχές κατά περιόδους. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά από το μεσημέρι της Τρίτης και μετά (άνω των 1300-1400μ αρχικά, που πρόσκαιρα τα ξημερώματα της Τετάρτης θα κατέβουν έως τα 1000μ). Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση δε θα ξεπεράσει τους 12-13 βαθμούς.

Σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία που έχουμε στη διάθεση μας, από την Πέμπτη και έπειτα ο καιρός σταδιακά βελτιώνεται και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Έτσι, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (25-26 Απριλίου) αναμένεται να είναι ηλιόλουστο με ανοιξιάτικες θερμοκρασίες κοντά στους 22 βαθμούς.

Γενική πρόγνωση

Με αραιή συννεφιά κατά διαστήματα πιο πυκνή στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα θα κυλίσει ο καιρός ανήμερα το Πάσχα, με ασθενείς ανέμους και μέγιστη θερμοκρασία στα ηπειρωτικά στους 23-25 βαθμούς.

Τη Δευτέρα του Πάσχα προβλέπεται αραιή συννεφιά η οποία βαθμιαία θα πυκνώσει και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στη δυτική και βόρεια Ελλάδα. Στη διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη οι βροχές θα ενταθούν και θα επεκταθούν σε όλα τα ηπειρωτικά τμήματα. Οι νοτιάδες στα πελάγη δε θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ, αλλά στο βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε ΒΑ από το βράδυ ενισχυόμενοι στα 6-7 μποφόρ.

Την Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα βόρεια ορεινά και από από το απόγευμα και στα κεντρικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΒΑ 5-7 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Την Τετάρτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές στο Ιόνιο, τη δυτική και κεντρική Ελλάδα καθώς και τη δυτική Μακεδονία. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και από το βράδυ στα ημιορεινά της Ηπείρου και δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο ΝΑ 6-7 μποφόρ και στο Αιγαίο ΒΑ με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση