Χαλάει από αύριο ο καιρός...

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Απριλίου 2020 08:55 Χαλάει από αύριο ο καιρός...

Κόντεψε 30 βαθμούς το θερμόμετρο την Κυριακή του Πάσχα στη Φθιώτιδα! - Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού με βροχές και χιόνια στα ορεινά...

Ιδιαίτερα υψηλές ήταν οι θερμοκρασίες που σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα ανήμερα του Πάσχα 19 Απριλίου 2020.

Ειδικότερα, το θερμόμετρο έφτασε κοντά στους 29 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές με τις περισσότερες από αυτές να βρίσκονται στη Στερεά, με τη δεύτερη μεγαλύτερη στη Φθιώτιδα.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στη Λιβαδειά (28.9), στο Λευκοχώρι Φθιώτιδας (28.7), στη Λάρισα (28.5), στην Κωπαΐδα (28.4) και στο Πολύδροσο Φωκίδας (27.6).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μέγιστη θερμοκρασία που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας στη Λαμία, ήταν 24,4ο και καταγράφηκε στις 15:43’.

Μην ξεχνάτε όμως την πρόβλεψη για μεταβολή του καιρού από το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα.

Τη Δευτέρα του Πάσχα θα έχουμε αραιή συννεφιά που βαθμιαία θα πυκνώσει, ενώ από αργά το βράδυ θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15-24 βαθμούς.

Την Τρίτη και την Τετάρτη προβλέπονται ασθενείς βροχές κατά περιόδους. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά από το μεσημέρι της Τρίτης και μετά (άνω των 1300-1400μ αρχικά, που πρόσκαιρα τα ξημερώματα της Τετάρτης θα κατέβουν έως τα 1000μ). Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση δε θα ξεπεράσει τους 12-13 βαθμούς.

Σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία που έχουμε στη διάθεση μας, από την Πέμπτη και έπειτα ο καιρός σταδιακά βελτιώνεται και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Έτσι, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (25-26 Απριλίου) αναμένεται να είναι ηλιόλουστο με ανοιξιάτικες θερμοκρασίες κοντά στους 22 βαθμούς.

Γενική πρόγνωση

Τη Δευτέρα του Πάσχα προβλέπεται αραιή συννεφιά η οποία βαθμιαία θα πυκνώσει και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στη δυτική και βόρεια Ελλάδα. Στη διάρκεια της νύχτας προς την Τρίτη οι βροχές θα ενταθούν και θα επεκταθούν σε όλα τα ηπειρωτικά τμήματα. Οι νοτιάδες στα πελάγη δε θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ, αλλά στο βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε ΒΑ από το βράδυ ενισχυόμενοι στα 6-7 μποφόρ.

Την Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα βόρεια ορεινά και από από το απόγευμα και στα κεντρικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΒΑ 5-7 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Την Τετάρτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές στο Ιόνιο, τη δυτική και κεντρική Ελλάδα καθώς και τη δυτική Μακεδονία. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και από το βράδυ στα ημιορεινά της Ηπείρου και δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο ΝΑ 6-7 μποφόρ και στο Αιγαίο ΒΑ με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση