Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φθιώτιδα: Στέγαστρο ΔΑΚ Λαμίας και άλλα έργα μέσω «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 21 Απριλίου 2020 11:37 Φθιώτιδα: Στέγαστρο ΔΑΚ Λαμίας και άλλα έργα μέσω «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ»

Εγκρίθηκε η επέκταση του Στεγάστρου του ΔΑΚ Λαμίας μέσω του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», όπως ενημέρωσε σχετικά τους άμεσα εμπλεκόμενους ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος.

Το συγκεκριμένο έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΙV «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων», της Πράξης: «Επέκταση στεγάστρου στο ΔΑΚ Λαμίας» συνολικού προϋπολογισμού 619.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης το Δήμο Λαμιέων.

Από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών χρηματοδοτείται το ποσό των 600.000 ευρώ και τα υπόλοιπα 19.000 από ίδιους πόρους.

Στο πλαίσιο της ίδιας πρόσκλησης IV για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του εξασφάλισε χρηματοδότηση και ο Δήμος Καμένων Βούρλων για το έργο «Προμήθεια υλικών για αναβάθμιση των αθλητικών χώρων του Δήμου Καμένων Βούρλων» συνολικού προϋπολογισμού 782.923,60 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης το Δήμο.

Η Πράξη αποτελείται από τα εξής δύο υποέργα:

ΥΠΟΕΡΓΟ 1: «Προμήθεια Φυσικού Προκαλλιεργημένου Χλοοτάπητα και αποστραγγιστικού δικτύου για το γήπεδο Καμένων Βούρλων και για το γήπεδο Καινούργιου.» προϋπολογισμού 443.746,40 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης το Δήμο Καμένων Βούρλων

ΥΠΟΕΡΓΟ 2: «Προμήθεια, τοποθέτηση φωτισμού και κερκίδων στα γήπεδα Καμένων Βούρλων και Καινουρίου.» προϋπολογισμού 339.177,20 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης το Δήμο Καμένων Βούρλων.

Η χρηματοδότηση της ανωτέρω Πράξης επιμερίζεται ως εξής: Από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών χρηματοδοτείται το ποσό των 600.000 ευρώ και τα υπόλοιπα 182.923,60 € από ίδιους πόρους.

Επίσης στο πλαίσιο της Πρόσκλησης VIII «Εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες της Xώρας», εγκρίθηκε η Πράξη «Εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες του Δ. Λοκρών» συνολικού προϋπολογισμού 71.300,00€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης το Δήμο Λοκρών.

Το έργο καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το ΠΔΕ του Υπουργείου.

Να αναφέρουμε τέλος ότι στο πλαίσιο της πρόσκλησης VII «Σύνταξη / Επικαιροποίηση Σχεδίων και Μελετών στο πλαίσιο της κατασκευής, βελτίωσης και συντήρησης των λιμενικών υποδομών των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων και των Δημοτικών Λιμενικών Γραφείων», εγκρίθηκαν οι Πράξεις «Καθορισμός Χερσαίων Ζωνών και μελετών προσβασιμότητας ΑΜΕΑ, Λιμενικών Εγκαταστάσεων αρμοδιότητας Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δωρίδος» με φορέα υλοποίησης το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Δωρίδος προϋπολογισμού 257.650,00 € (εκ των οποίων 17.650,00 ίδιοι πόροι του Δήμου) και «Έργα ανάπτυξης Λιμένα και ΧΖΛ Γαλαξιδίου» προϋπολογισμού 119.242,74 € με φορέα υλοποίησης το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Γαλαξιδίου και χρηματοδότηση εξ ολοκλήρου από το ΠΔΕ του Υπουργείου.