Τα αποτελέσματα των ελέγχων της ΕΛΑΣ για παραβάσεις των μέτρων για τον κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020 08:36 Τα αποτελέσματα των ελέγχων της ΕΛΑΣ για παραβάσεις των μέτρων για τον κορωνοϊό

Από την Τετάρτη το πρωί μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Απριλίου…

Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό την Τετάρτη 22 Απριλίου, για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας, βεβαιώθηκαν 28 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια, ως ακολούθως:

• 10 στην Αττική,

•   7 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

•   4 στη Θεσσαλονίκη,

•   4 στην Κεντρική Μακεδονία,

•   2 στη Δυτική Ελλάδα και

•   1 στη Στερεά Ελλάδα.

Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ, ενώ σε 20 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Επιπλέον για την Πέμπτη 23 Απρίλιου και από τις 6:00’ το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια 9 παραβάσεις για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας ως ακολούθως:

• 5 στην Κεντρική Μακεδονία και

• 4 στην Αττική.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 1.088 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ σε 700 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

Επιπλέον για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν την Τετάρτη, 1.166 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, ενώ για το διάστημα που σημειώνουμε πιο πάνω την Πέμπτη σημειώθηκαν άλλα 362 πρόστιμα

Σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, ημερομηνία έναρξης του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 49.673 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 150 ευρώ.

Τέλος για λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ. παρά την σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς περιπτώσεις, βεβαιώθηκε 1 παράβαση.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 488 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 468 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com