Ζήτησε παράταση της αγοράς πετρελαίου ο Θέμης Χειμάρας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020 15:43 Ζήτησε παράταση της αγοράς πετρελαίου ο Θέμης Χειμάρας

Παράταση της αγοράς πετρελαίου θέρμανσης, ζήτησε ο Βουλευτής ΝΔ Φθιώτιδας Θέμης Χειμάρας, με ερώτηση του προς τους υπουργούς, Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη, Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη.

Όπως αναφέρει οι διεθνείς εξελίξεις οδήγησαν σε ιστορικά χαμηλές τιμές στα υγρά καύσιμα, ενώ η απαγόρευση της κυκλοφορίας της πλειοψηφίας των οχημάτων, οδήγησε σε δραματική συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας των πρατηριούχων.

Αντίθετα, εξηγεί ο Βουλευτής, αυξήθηκαν κατακόρυφα οι πωλήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης, περιορίζοντας σε σημαντικό βαθμό, τις μεγάλες απώλειες εσόδων που είχαν οι πρατηριούχοι από τις πολύ χαμηλές καταναλώσεις των υπόλοιπων υγρών καυσίμων. Όπως αναφέρουν και αρκετοί βενζινοπώλες της Φθιώτιδας, «το πετρέλαιο θέρμανσης προστάτευσε πολλές επιχειρήσεις από το να βάλουν λουκέτο».

Παράλληλα, έδωσε και την ευκαιρία στους πολίτες να εφοδιαστούν πετρέλαιο θέρμανσης απολαμβάνοντας εξαιρετικά χαμηλές τιμές.

Ειδικότερα, ο Θέμης Χειμάρας, αναφέρει:

«Η τεράστια πτώση στην τιμή των υγρών καυσίμων, έχει επιφέρει σημαντική αύξηση στις πωλήσεις του πετρελαίου θέρμανσης.

Με ερώτηση που κατέθεσα στους Υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη, Οικονομίας κ. Χρήστο Σταϊκούρα και Περιβάλλοντος & Ενέργειας Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη, ζητώ να επεκταθεί η χρονική διάρκεια αγοράς πετρελαίου θέρμανσης, πέρα από τις 30 Απριλίου.

Έτσι, περισσότεροι πολίτες θα μπορέσουν να αγοράσουν φθηνό πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ οι πρατηριούχοι θα πάρουν οικονομική ανάσα και το μήνα Μάιο έως ότου επιτραπούν σταδιακά οι μετακινήσεις».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση