Σε "καραντίνα" στο Ζεφύρι η Λαμιώτισσα ρομά - Τι είπε η ίδια στην κάμερα!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 25 Απριλίου 2020 16:03 Σε "καραντίνα" στο Ζεφύρι η Λαμιώτισσα ρομά - Τι είπε η ίδια στην κάμερα!

Αρνητικά τα αποτελέσματα από τα δείγματα που έδωσαν ο σύζυγός της, ο αδερφός της και ένας ακόμη συγγενής της - Σε καραντίνα έχουν μπει δύο οικογένειες, συγγενείς της νεαρής ρομά που θα παραμείνουν κλεισμένοι στο σπίτι σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ - Δείτε τι είπε η 25χρονη Λαμιώτισσα ρομά, η οποία φιλοξενείται σε συγγενικό σπίτι στο Ζεφύρι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η 25χρονη από τη Λαμία πήγε στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία” την τετράχρονη κόρη της, για μετάγγιση, καθώς πάσχει από μεσογειακή αναιμία. Εκεί, η μητέρα διαγνώστηκε με κορωνοϊό, αλλά όχι το παιδί της. 

Η γυναίκα, που φιλοξενείται στο Ζεφύρι από μια πενταμελή οικογένεια σε εργατικές πολυκατοικίες, στο Ζεφύρι, μπήκε σε καραντίνα έπειτα από απόφαση του ΕΟΔΥ.

Στη γειτονιά επικρατεί πανικός κι αυτό γιατί η οικογένεια ζει σε εργατικές πολυκατοικίες με 25 διαμερίσματα και υπάρχει φόβος για μεγάλη διασπορά. Το τοπικό τμήμα ελέγχει την καραντίνα της οικογένειας ανά τακτά χρονικά διαστήματα και οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου τους πάνε φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης.

Δείτε το βίντεο:

Λαμία: Τι έδειξε ο έλεγχος στους συγγενείς της νεαρής Ρομά

Τελικά, χαρά και ανακούφιση προκάλεσαν τα αποτελέσματα που επέστρεψαν νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής (24/4) αρνητικά, από τα δείγματα που έδωσαν ο σύζυγός της, ο αδερφός της και ένας ακόμη συγγενής της ο οποίος είναι ανοσοκατεσταλμένος και υπήρχε σχετική ανησυχία.

Την ίδια ώρα σε καραντίνα έχουν μπει δύο οικογένειες, συγγενείς της νεαρής που θα παραμείνουν κλεισμένοι στο σπίτι τους για εφτά συνολικά ημέρες, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Καλά τα νέα και για τον 54χρονο Λαμιώτη

Ευχάριστη είναι όμως και η είδηση που έρχεται από τη ΜΕΘ κορωνοϊού του Νοσοκομείου Λαμίας, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 54χρονος αυτοκινητιστής που διαγνώσθηκε με covid-19 ανήμερα του Πάσχα. Όλα δείχνουν ότι ξεπέρασε χωρίς προβλήματα το κρίσιμο διάστημα που ο ιός είναι επικίνδυνος για επιπλοκές και σύντομα θα πάρει το δρόμο για το σπίτι του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πάντως εξακολουθεί να παραμένει θετικός στην ασθένεια και ακολουθεί την προβλεπόμενη θεραπεία.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση