Αρνητικά αποτελέσματα σε «ύποπτα» περιστατικά του Νοσοκομείου Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020 08:23 Αρνητικά αποτελέσματα σε «ύποπτα» περιστατικά του Νοσοκομείου Λαμίας

Ευχάριστα τα νέα από το Πανεπιστημιακό της Λάρισας…

Το χτίσιμο ενός νέου αρνητικού σερί σε τεστ ανίχνευσης covid-19 ξεκίνησε το Νοσοκομείο Λαμίας. Ένα σερί που διεκόπη απότομα ανήμερα του Πάσχα, χωρίς ωστόσο αυτό να φαίνεται να έχει περάσει στην κοινότητα.

Το απόγευμα της Κυριακής 26 Απριλίου, δύο ακόμη δείγματα από «ύποπτα» περιστατικά στο Νοσοκομείο Λαμίας, εξετάστηκαν στο ειδικό εργαστήριο του πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και επέστρεψαν και τα δύο αρνητικά.

Η ανησυχία είχε μεγαλώσει σε τοπικό επίπεδο, μετά τη δημοσιοποίηση ότι μία νεαρή κοπέλα Ρομά από τη Λαμία, διαγνώσθηκε στην Αθήνα με SARS-COV-2, όμως και σε αυτή την περίπτωση όσοι εξετάστηκαν αποδείχτηκαν αρνητικοί στον νέο κορωνοϊό.

Την ίδια ώρα η πορεία της υγείας του 54χρονου αυτοκινητιστή έχει βελτιωθεί σημαντικά και σε λίγο καιρό πιστεύουμε να είναι υγιής να επιστρέψει στην οικογένειά του. Όσο για τη νεαρή Ρομά, όπως η ίδια δήλωσε στην τηλεοπτική κάμερα, είναι τελείως ασυμπτωματική.

Όλα δείχνουν ότι ο χρόνος για την επιστροφή στην κανονικότητα μετρά αντίστροφα. Απομένει ίσως ένα ακόμη κρίσιμο 14ημερο προκειμένου να ανιχνευθούν ασυμπτωματικά κρούσματα ή κρούσματα σε ευπαθείς ή ειδικές ομάδες πληθυσμού που θα πρέπει να ελεγχθούν πριν λήξει αυτή η πρωτόγνωρη - αλλά αναγκαία - καραντίνα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση