Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας: Λειτουργία ιδιωτικών ιατρείων

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020 08:18 Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας: Λειτουργία ιδιωτικών ιατρείων

Τους όρους με τους οποίους λειτουργούν ήδη τα ιδιωτικά ιατρεία στην Φθιώτιδα, σημειώνει σε δελτίο τύπου ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας.

Με στόχο την προστασία ασθενών και ιατρών, περιγράφεται ο τρόπος με τον οποίο μπορούμε να επισκεπτόμαστε τους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού.

Το δελτίο τύπου που υπογράφουν ο Πρόεδρος Χρήστος Γεωργίου και ο Γενικός Γραμματέας Θανάσης Ντούζγος, αναφέρονται τα παρακάτω:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας ενημερώνει τους πολίτες ότι κανονικά λειτουργούν τα ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια στην περιοχή μας, εξυπηρετώντας επείγοντα αλλά και τακτικά περιστατικά.

Με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός στην αίθουσα αναμονής, η εξυπηρέτηση των ασθενών πραγματοποιείται αυστηρά κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού, με ρυθμό ένας ασθενής ανά τουλάχιστον τριάντα λεπτά. Ο ίδιος ρυθμός θα πρέπει να τηρείται και από τα εργαστήρια. Σε ότι αφορά στους ιατρούς οι οποίοι λόγω της φύσεως της ειδικότητάς τους πραγματοποιούν ειδικές εξετάσεις (πχ ενδοσκοπήσεις), αυτές θα πρέπει να προγραμματίζονται με ρυθμό μια ανά ώρα.

Οι ασθενείς που θα προσέρχονται στα ιατρεία δεν θα πρέπει να έχουν συνοδό, παρά μόνο όπου είναι απολύτως απαραίτητο και στην περίπτωση αυτή μόνο έναςσυνοδός. Στα παιδιατρικά περιστατικά συνίσταται επίσης να παρίσταται μόνοένας γονέας.Σε ιατρεία που εξετάζουν τόσο ηλικιωμένους όσο και παιδιά (πχ ΩΡΛ, Οφθαλμολογικά κλπ) συνίσταται ο προγραμματισμός των ραντεβού των ηλικιωμένων να γίνεται σε διαφορετικές ώρες από αυτά των παιδιών.

Η εξέταση θα πραγματοποιείται τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας καιοι ασθενείς θα πρέπει να προσέρχονται στα ιδιωτικά ιατρεία φορώντας μάσκα.

Υπενθυμίζουμε ότι τα τακτικά ιατρεία του δημοσίου συστήματος υγείας δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη τη λειτουργία τους.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να σεβαστούν τους  νέους κανόνες λειτουργίας των ιδιωτικών ιατρείων και ιδιαίτερα την τήρηση των ραντεβού, προστατεύοντας έτσι την υγεία τόσο την δικιά τους και των οικείων τους όσο και του προσωπικού των ιατρείων.»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση