Φθιώτιδα: Σύλληψη 45χρονου για εμπρησμό από αμέλεια

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020 16:12 Φθιώτιδα: Σύλληψη 45χρονου για εμπρησμό από αμέλεια

Προσοχή στις καύσεις στην ύπαιθρο - Δεύτερη σύλληψη και αυτόφωρο μέσα σε ένα 24ωρο - Θα τηρηθεί με αυστηρότητα όσα προβλέπονται για την προστασία του περιβάλλοντος και των περιουσιών λέει ο Διοικητής των ΠΥ Φθιώτιδας Ανδρέας Μωράτης.

Μετά το χθεσινό συμβάν στην Κόμνηνα Λοκρίδας, σήμερα είχαμε νέα σύλληψη, ενός 45χρονου για εμπρησμό από αμέλεια λίγο έξω από το χωριό Καραβίδια του Δήμου Καμένων Βούρλων, που ανέλαβε το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η Πυροσβεστική έλαβε σήμα το πρωί της Πέμπτης (30/4) για πυρκαγιά στη ανωτέρω περιοχή σε ξερά κλαδιά που είχε επεκταθεί σε πουρνάρια και απειλούσε ελιές και δασική έκταση.

Άμεσα τρία οχήματα από Άγιο Κων/νο και Λαμία έφτασαν στο σημείο και προχώρησαν σε κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία πρόλαβε να κάψει μερικές δεκάδες τετραγωνικά χορτολιβαδικής έκτασης.

Ωστόσο, δεν είναι πάντα σίγουρο ότι «η Πυροσβεστική θα προλαβαίνει ανάλογα συμβάντα πριν γίνει το μεγάλο κακό», σημειώνει ο Διοικητής των Π.Υ. Φθιώτιδας Πύραρχος Ανδρέας Μωράτης και προσθέτει: «Θα είμαστε πολύ αυστηροί με όσους δε συμμορφώνονται με τα μέτρα που ισχύουν για φωτιά στην ύπαιθρο, πόσο μάλλον τώρα που ξεκινά η αντιπυρική περίοδος», σημειώνει ο κ. Μωράτης.

Σύμφωνα με το νόμο προβλέπεται εκτός από την αυτόφωρη ποινική διαδικασία και διοικητικό πρόστιμο, ενώ σε περίπτωση καλλιεργητών υπάρχουν και ποινές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Συμμορφωνόμαστε λοιπόν και προσέχουμε για να έχουμε….

Διαβάστε τι ισχύει για τις φωτιές στην ύπαιθρο ΕΔΩ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση